Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: HomeGardenRetikül Hamupipőkéknek

Kristály strasszok, üveggyöngy és horgannyal bevont huzalok kellenek hozzá. Ezekből az anyagokból teremthetik elő ezt a varázstáskát. Figyelem, csak akkor ajándékozzák a legjobb barátnőjüknek, ha nem sajnálnak búcsút venni egy ilyen remekműtől. Amire a munkájuk során szükségük lesz: szőni egy körülbelül 22 x 20cm-es "pókhálót", háromszög alakú mintával, az egyenetlen varráshoz pedig használjanak strasszt.

A munkának nincs szigorúan meghatározott menete, ám először mindig a kristályt kell felfűzni és ezt szilárdan, dróttal körülcsavarva kell rögzíteni, így a zár csatjaként fog szolgálni. A megszőtt, kész "pókhálót" hajtsák félbe és kössék át az oldalainál. A pókháló szabad végeihez erősítsenek nagy strasszokat. A belsejébe varrjanak hatásos árnyalatú bársonybetétet, akár vörös, akár kékesfekete színűt.

Forrás: HomeGardenVisszatükröződés kör alakban

A fémes tál már önmagában véve is szép ajándék, de ezt még tovább fokozhatják. A különböző átmérőjű apró kerek tükröcskéket - úgynevezett hindu tükrök - ragasszák spirálisan alakban a tálhoz folyékony enyv segítségével. Ha nincsenek kéznél ilyen kicsi tükrök, megteszik az érmék is, melyet beszerezhetnek akár egy numizmatikustól is. Az alkotásnak egy teljes napon át kell száradnia, azután szesszel benedvesített ronggyal dörzsöljék fényesre.

Forrás: HomeGardenRagyogó reggeli

Az ágyban és pompás "téli" szalvétán szervírozva! A munka elve ugyanaz, mint az ablakfüggöny esetében: fehér organzára, ezüstcérnával varrunk, ezt pedig csillogó szövettel keretezzük. Kívánság esetén vékony cérnával sarkocskákat varrhatunk rá, így elegáns szalag-fülecskéket nyerhetünk.

Forrás: HomeGardenEzüstfüggöny

Azoknak való feladat, akik szeretnek és tudnak varrni, hófehér szövetre ezüstös hópelyheket varázsolni. A készítmény mérete az önök türelmétől függ: az alap lehet sál, de lehet függöny is. Bármelyik esetben szükségük lesz organza selyemre, ezüstcérnára, a beszegéshez pedig fényes organzára (szélessége kész formában - 10 cm-ig). Elkészítsének titka: ne varrjanak túlságosan nagy öltésekkel, mert így a csillagocskák később leszakadhatnak.

A meggyőzőbb hatás kedvéért a varrást hímezzék ki strasszal, és vigyázzanak, hogy a hópelyhek egyenletesen oszoljanak el a függönyön. A túlságosan nagy hézagokat töltsék ki sima fehér hímzéssel, így az a hó benyomását fogja kelteni.


Forrás: HomeGardenÖnmagában is ékszer

Az ilyen gyűrű különlegesen szépen fog mutatni az ujján. Elkészítésének minden eleme végtelenül egyszerű. A kristálygyöngyöket felfűzzük drótra, majd fokozatosan feltekerjük az ujjra. De előbb a drót néhány fordulatot tesz az ujj körül "üresen". A nyakék megalkotása pedig kifejezetten határtalan teret nyújt a fantáziájuk számára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!