Angliába emigrált egy bagdadi cica

Vágólapra másolva!
A brit hadsereg tankhadosztályának egyik szakasza különös utast szállított a Irakból való visszatértükkor. Az egyik tank felnyitásakor egy csontsoványra fogyott kismacska kecmergett elő a járműből, ahol heteken keresztül bírta az utazás viszontagságait.
Vágólapra másolva!

www.jccniowa.orgA tank hajón érkezett vissza iraki szolgálatából, és amikor a southamptoni kikötőben partra szálltak, Gracie előbújt rejtekéből. A fekete-fehér cicát ugyanis Gracie névre keresztelték a macskamenhely munkatársai, ahová a katonák elvitték. Valószínűleg Bagdad mellett bújhatott el a tankban a zűrzavar elől.

A hat héten át tartó tengeri utazást úgy élte túl, hogy bogarakat evett, és a tank belső falára kicsapódott nedvességet nyalogatta víz gyanánt. A macskát karantén alá helyezték a macskamenhelyen, ahol januárig tartják bent. Az ápolója elmondta, szinte csodával határos, hogy él a kiscica, hiszen olyan pici volt, amikor megérkezett, hogy csak injekciós adagolón keresztül tudták etetni a tejjel. Most már annyira felerősödött, hogy "tömegpusztító macskának" nevezik, mert rettenetesen eleven és energikus.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről