Megtámadták a szupermodellt

Vágólapra másolva!
Waris Dirie szomáliai származású modellt megtámadta egy zaklatója, aki már hónapok óta követi. Diriét bécsi apartmanjában találta meg az őrült rajongó, ahová a modell csupán egy hete költözött be, pont azért, hogy megszabaduljon a zaklatótól, 26 éves megszállott rajongójától.
Vágólapra másolva!

A férfi, akit csak Paulo A.-ként tartanak számon, bekopogott Dirie ajtaján, aki ettől annyira sokkos állapotba került, hogy beengedte a férfit. A bécsi rendőrség elmondása szerint a férfi bántalmazta és a földre lökte a modellt, majd taxival távozott. Később visszatért, és betörte a lakás ablakait, mire a szomszédok kihívták a rendőrséget. A férfinak az a kényszerképzete, hogy szerelmi kapcsolata van Diriével.

Waris Dirié olyan nagy sikerű önéletrajzi írás szerzője, mint a Sivatagi rózsa, amelynek két további folytatása van. 13 éves volt, amikor megszökött otthonról, mert apja el akarta adni egy idős embernek öt tevéért. Nagybátyja segítségével sikerült kikerülnie az országból Nagy-Britanniába. Később modell lett a Revlon cégnél.

Waris Dirié emberi jogi harcosként, aktivistaként is ismert, a női nemiszerv-csonkítás (FGM; Female Genital Mutilation) ellen küzdő nemzetközi mozgalmak harcosa. A gyakran "női körülmetélés"-ként emlegetett gyakorlat tulajdonképpen a külső női nemi szerv csonkítását jelenti. Az Afrika, Ázsia és a Közel-Kelet egyes területein élő szokás értelmében évente több millió nő külső nemi szerveit teszik ki érzéstelenítés nélküli csonkításnak. A beavatkozást tradicionálisan képesítetlen idősebb nők hajtják végre, sokszor olyan kezdetleges eszközökkel, mint üvegcserép, konzervdoboz teteje vagy kés. Waris Dirié hasonló traumán esett át fiatal korában, ezért is vállalta, hogy a csonkítás ellen küzdők munkáját segíti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről