Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Baldachin házilag

Az öreg fehérre festett vaságy még a dédié volt. Az ilyen örökséget nagy becsben tartjuk. Ahhoz, hogy ma is használható legyen, nem elég a keretet rendben tartani, korszerű és kényelmes matraccal is el kell látni. A kerti ablak elé állítva csodálatos látványt nyújt, a fák lombjának smaragdja keretezi. De ahhoz, hogy kellő intimitást biztosítsunk, érdemes egy egyszerű megoldással, csipkével vagy hímzett textillel "bebaldachinozni". Függesszünk két farudat az ágy fölé, és ezen vessük át az anyagot.

Almakoszorú

Illatpárna

Varrógéppel a szokásos módon, azaz francia varrással, kispárnahuzatot készítünk. Mielőtt azonban az oldalakat összevarrnánk, áttetsző, laza anyagból egy ablakot varrunk az egyik felére. Ha három oldalát rögzítettük, helyezzünk bele egy kis szalaggal átkötött levendula csokrocskát, varrjuk le a negyedik oldalt és fejezzük be a varrást az oldalak összevarrásával. Ez a díszpárnahuzat egész nap kellemes illattal tölti el a szobát. Ha a zseb legfelső oldalát tépőzárral rögzítjük, úgy a benne lévő illatos csokor cserélhető, maga a huzat pedig mosható lesz.

Az alábbi oldalon olvashatnak arról, hogyan barkácsoljunk polcot csecsebecséknek, avagy madáretetőt, illetve hogyan csinosítsuk ki régi lámpánkat, vagy varázsoljunk akváriumból fényforrást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről