55 négyzetméternyi otthonosság

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A legfontosabb szempontok azok voltak, hogy a lakás nem túl nagy alapterülete ellenére tágasnak hasson, és az unalmas téglalap-felosztás helyett valami újszerűbb megoldást találjanak. A tervezéssel a Desidea Stúdió lakberendezőjét, Pozsonyi Józsefet bízták meg.

Fotó: HomeGarden Fotó: HomeGarden

Az alapötlet rendkívül merész: a lakás alaprajzát 20 fokkal elforgatták. Ez természetesen a falak lebontását és új irányba fordított válaszfalak építését vonta maga után. Ezeknek a válaszfalaknak nagy térszervező szerepük van: itt-ott egy, az átláthatóságot növelő ablak, pult töri meg őket, egy beépített polc kapott rajtuk helyet, vagy egyszerűen csak rendhagyó formájukkal teszik izgalmassá és mozgalmassá a teret. A burkolatok - a kétszínű szalagparketta, a padlólapok és csempék-, a bútorok elhelyezése mind követik az új irányt. Még a gyönyörű, kék cserépkályhát is újrarakták.

Fotó: HomeGarden Fotó: HomeGarden

A modernitás és a jobb funkcionalitás érdekében a helyiségek is szerepet cseréltek: a konyha helyet cserélt a fürdőszobával, így egy légtérbe hozták a nappalit és az étkezőt. Az étkező jellegzetessége a high-tech jellegű bárpult-étkezőasztal, melynek magassága az őt tartó acéltengelyek mentén állítható. Ez a lebegő pult levegőssé és modernné teszi a belső teret.

Fotó: HomeGarden Fotó: HomeGarden

A lakásban a meleg színek dominálnak: a falak színei a vajszíntől a terrakottás sötétnarancsig terjednek. A kiegészítők többnyire semleges színűek: sok a fa, a fém, az üveg, melyek eleganciát kölcsönöznek az enteriőrnek.

Ajánlat
Desidea Stúdió honlapja
Lakberendezési linkek gyűjteménye

Korábbi lakásbemutatók
Az üveg és a króm bűvöletében
Várakban szerettem volna élni
Villa a város felett
Délfrancia hangulat Budapest környékén

Nem hiányzik a könyvespolcáról?
Lakásfelújítók kézikönyve
Faburkolatok a lakásban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!