A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Café Vian

Vágólapra másolva!
A hely valószínűleg nem Sir Philip Louis Vian brit tengernagy után kapna a nevét, sokkal inkább a Pekingi ősz és a Venyigeszú szerzője, a modern francia regény nagy alakja lehetett a névadó.
Vágólapra másolva!

A nagy, kiülős résszel bíró kávézó a Liszt Ferenc téren található, a Nyolcak csoportjába tartozik, ennek megfelelően hasonló árakkal bír: szénsavas üdítő 250/két deci, presszókávé 250, csapolt sör 470-670 közt. A hetven koktéllal és sok kávékülönlegességgel büszkélkedő hely éjfélkor zár. A kinti, teraszos rész hangyányival barátságosabb, mint a lecsupaszított belső tér, hol a letisztult, egyszerű formák dominálnak. Narancssárga fotelek, fémkeretes székek és igen alacsony asztalkák várják a vendéget odabent - de egy napsütötte, nyári délutánon az ember érthetően a szabadba vágyik.

Itt a fogyasztó nyugodtan kavargathatja kávéját, míg párizsi emlékein mereng, semmi nem fogja megzavarni nosztalgikus meditációját: csak ötpercenként kell odébb hessegetni egy szemtelen, pimasz galambot, de ez a Champs Elysées-én is így van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!