A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: --

Fotógaléria - kattints a képre!

Szemerkélő, tétova esőben, nedves padok közt bóklászunk az Állatkertben, de a nyirkos idő nem kedvetleníti el az orángutánokat, ők vidáman hemperegnek az avarban, derűs képpel lógnak, mint egy bliccelő a trolin. 35-40 évet is elélnek ezek a Szumátra szigetéről érkezett állatok, a rekord 58 - az a példány már csak ímmel-ámmal majszolhatta a zöldségeket. Ezek itt elégedetten hintáznak, bukfenceznek, csócsálják a kaját, jól fogy a kukorica, mint a plázák mozijában.

Kisebb ugrással (bolha: 0,6 méter, béka másfél, ugróegér 2,4 méter, tigris 4,5) az igazi nagyvadak ketreceinél vagyunk. A tigris álmosan, bambán heverészik, ez látszólag aggasztja az egyik bézbólsapkás legénykét: - Megdöglött az egyik? - kérdi cérnavékony hangon az esernyővel birkózó, magában szentségelő fatert. A pajkos fiúcska trappolva lohol éleszteni a ragadozót, de szerencsére egy vaskos üvegfal útját állja. Egy ilyesféle vad akár hatvan kilométert is bejár egy nap és tíz vadászatból gyakran csak egy sikeres - nos, ennél korunk kigyúrt fickóinak jobb statisztikája van a diszkókban. A kisebb, nyomorult állatokat egyetlen tarkóharapással küldi az örök vadászmezőkre, a nagyobbaknak a torkára harap és fojtogatja őket, akár Hannibal Lechter, a pszichopata kannibál.

Forrás: ==
Forrás: ==

Az álmosan pislogó, ásítozó jegesmedvét egy Kft fogadta örökbe, de nem jégkrém-forgalmazó vagy hűtőgépgyártó, pedig az lenne az adekvát. Valamilyen rejtélyes okból kifolyólag a cég ügyvezetője nem akarta hazavinni a három méteres, hatszáz kilós, jámbor állatot. Az örökbefogadás nagy divat (jobb, mint a holdjáró cipő vagy a pajesz): Demjén Rózsi például egy majompár fogadott apukája, a Padödö-lányok pedig Hellát az elefántot és Bélát, a barnamedvét támogatják anyagilag. Alföldi Robi Kokót fogadta örökbe, de nem az öklöző-műsorvezetőt, hanem a kakadut. Geszti Péter egy lajhár nevelőszülője. Több mint 7000 állatnak van szimbolikusan ember apukája vagy anyukája, de nem csak a méltán populáris oroszlán vagy az ovisjelnek is népszerű zsiráf kelendő: a denevérek is részben elkeltek. Biztos Batman járt erre.

A látogató gyerekek összehasonlíthatatlanul több percet majszolnak el, mit az állatok: a ketrecek előtt elmasíroz egy lendületesen csámcsogó gyermekcsapat - a vadak meg nyelnek egyet. Nem tudni, a perec, vagy a húsos kéz mozgatja meg fantáziájukat. Az amazonasi őserdei kutya nyers húscafattal birkózik, mohón harapdálja a prédát, de a szomszédok, a sarki (fehér) farkasok jó ideig nem mutatkoznak, Alaszka járhat eszükben. Akkor bukkannak csak fel, mikor egy hatalmas állati tetem kerül tágas ketrecük sarkába de ekkor is türelmesen várakoznak, míg a merész etetők elmennek, majd csak utána sietnek a tetemhez. Az egyik farkas kissé furcsán üget a dög felé, nézem, mi lehet a gond - hááát, három lába van mindössze, így persze a bicegés is érthető.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!