A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Schmitt miatt elmarad a főpolgármesterek vitája

Vágólapra másolva!
Elmarad a tv2-n a jövő hétre tervezett főpolgármester-jelölti vita, miután kampányfőnöke lemondta Schmitt Pál részvételét az eseményen. A kampányfőnök az [origo] megkeresésére azzal indokolta a lemondást, hogy a műsor nem élőben ment volna.
Vágólapra másolva!

Kardos Anikó, a tv2 szóvivője elmondta: szerda este 10 órakor, a kampányfőnök sms-üzenetéből értesültek arról, hogy Schmitt Pál nem vesz részt a beszélgetésen.

A kereskedelmi csatorna október 16-án ültette volna egy asztalhoz a három legesélyesebbnek tartott jelöltet, Demszky Gábort (SZDSZ), Gy. Németh Erzsébetet (MSZP) és a parlamenti ellenzék által támogatott, függetlenként induló Schmitt Pált - írja az MTI.

Kiss Antal Schmitt Pál kampányfőnöke ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta az [origo]-nak, hogy azért mondták le a kereskedelmi televíziónál tervezett vitát, mert egyrészről azt felvételről sugározta volna az adó, holott a televíziós vita hagyományosan élő műsor, másrészről pedig a választásokig hátralévő két hét, két vita lebonyolítására lesz elegendő. Így október 10-én a Duna Televízión vitáznak - ekkor mind a hat főpolgármester-jelölt -, majd ezt követően október 18-án a Magyar Televízió közvetíti a három legesélyesebb jelölt vitáját.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!