Netről szól a drum'n'bass - Ipc Profiles

Vágólapra másolva!
Ipc Profiles néven indít új netlabelt a hétéves, Impulsecreator néven is ismert Drumandbass.hu. A kiadó célja lehetőséget adni olyan ismeretlen producereknek, akik minőségi zenét alkotnak. De kiadnák ismertebb zenészek máshol nem publikált muzsikáit is. A megjelenések a tágabb értelemben vett drum'n'bassen belül mozognak. Az első megjelenés a mindössze húszéves Snaper zenéit tartalmazza.
Vágólapra másolva!

Az Impulsecreatornak korábban is volt kiadói ambíciója, az indulás idején például a mára ismertté vált darenbéz-dj Skc vagy az azóta már a Chi Recordings kötelékébe tartozó szegedi Cord muzsikáit terjesztették.

A most induló Ipc Profiles netkiadó eddig ismeretlen zenészek színvonalas produkcióit karolná föl, vagy már ismertebb arcok kiadatlan zenéit terjesztené. A Profiles név kötelez, így a zenészekkel még egy interjút is olvashatunk az Ipc-n.

"Ugródeszkára akarjuk tenni a szerintünk tehetséges dj-ket, akiket kapcsolataink révén támogatni is tudunk" - magyarázza Valdinger Gábor, a Drumandbass.hu főszerkesztője. "A megjelenések eléggé rendszertelenül követik egymást a jövőben, mert csak olyan dolgot adunk ki, amely megüti az általunk meghúzott nívót."

Forrás: [origo]

Az első megjelenés Snaper zenéit tartalmazza, melyek közül egy angol internetes kiadó, az Exegene.com is kiadott párat. Az ifjú producer új zenéi már most meghallgathatók, sőt ha valakinek a neve ismeretlenül cseng, egy kimerítő interjút is olvashat vele.

Végül meg kell említeni az Ipc másfél éve futó havi mixsorozatát is. Ebbe többek között a nem kifejezetten dobbasszista Suhaid és Erik Sumo mixei is bekerültek, a legutóbbi, huszonnyolcadik darab pedig DST Dubapest című exkluzív mixe.

Peter Poppara

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!