A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A De-Phazz elszámol a rock'n'rollal

Vágólapra másolva!
Márciusban jön az új De-Phazz - Pit Baumgartner és barátai összedugták a fejüket és egyéb teendőik mellett összehozták a hatodik albumukat, a Days of Twang-ot. Gatyarepesztő tánczene, családalapítós hangulat és határozott dzsessz egyaránt lesz, de nem csak a bevált receptek leporolása várható. Például a zenekarvezető Pit Baumgartner rendezi elszámolnivalóját a rock'n'rollal, és a nagy kavarodásban még egy country-blues-nóta is megszólal.
Vágólapra másolva!

A heidelbergi zenekészítő és dj Pit Baumgartner 1996 körül fedezte föl, hogy zenét nemcsak számítógéppel, hanem emberekkel is lehet csinálni, és megalapította a Destination: Phuture Jazzt - vagyis a De-Phazz nevű nyitott formációt.

1997-ben adták ki első, Detunized Gravity című lemezüket, kalandozva nujazz, triphop és dub körül. Ezután kitágult a világ és talán kicsit népszerűbb is lett a hangzás; az 1999-es Godsdog-ban gátlástalanul befogadtak mindent, ami megtetszett nekik.

Szerintük a zene nem underground, nem pop, hanem egyetlen célja a szórakozás. Persze további albumaik (a Death by Chocolate 2001-ből, a Daily Lama egy évvel később, majd a Natural Fake tavalyelőtt) is ebben a szellemben készültek.

Közben tagok jöttek, mentek, visszatértek, de a "kemény mag" (Pit Baumgartner, Pat Appleton, Karl Frieson, Otto Engelhadt) egyre jobban megtanulta érezni egymást. Az első siker '99-ben érkezett, de az igazi ismertséget Death by Chocolate és a tengernyi fergeteges koncert hozta meg.

Nálunk is visszatérő vendégek fesztiválokon, általában az est fénypontjaként, a Szigeten, a soproni Volt Fesztiválon, a Hídünnepen, a Pecsában, az Eventshallban, az A38-on, vagy épp az [origo] Vendégszobájában, olvasóink kérdéseire válaszolva.

A 2007-es új album, a Days of Twang saját kiadónál, a Phazz-a-delicnél jön ki (itthon pedig a Deep Distribution terjeszti). A lemezen nem valószínű, hogy teljesen új útra térnek, most is várható gatyarepesztő tánczene (lásd Karl Frieson mutatványát a Szigeten), családalapító szám Pat Appletonnal, határozott dzsesszes hangzás Moritz von Osvaldtól, s a újra hallható lesz Barbara Lahr is.

Forrás: [origo]
A De-Phazz az Eventshallban

De mint Negro, a Deep vezetője a party.[origo].hu-nak elmondta, a De-Phazztől - legalábbis ígéretük szerint - nem csak a régi, bevált receptek leporolása várható. Például Pit Baumgartnernek volt némi elszámolni valója a rock'n'rollal, most ezt a számlát is rendezi.

Sőt, a nagy kavarodásban még egy country-blues-nóta is megszólal a tizenhat számos lemezen. Az új albumot, a hírek szerint az együttes nagyzenekaros koncerttel mutatja be május elsején este, az A38 állóhajón.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!