Botrány a rádióban: elnézést kér a dj

Vágólapra másolva!
Jo Whiley, a BBC Radio1 dj-je, élő adásban kényszerül bocsánatkérésre, miután kiderült, hogy egy betelefonálós játékban az egyik kollégája játszotta el a "szerencsés" nyertest. A műsor ráadásul felvételről ment, amiről elfelejtettek szólni a hallgatóknak. A Housemusic.hu cikke. 
Vágólapra másolva!

Jo Whiley egyik kollégája játszotta el, hogy ő csak egy egyszerű hallgató, aki tudja a helyes megfejtést. A csalással néhány ajándék cd-t sikerült elcsaklizni az igazi hallgatók elől.

Whiley - aki korábban a Sony Radio Awards DJ of the Year címet is elnyerte - állítólag semmit sem tudott az átverésről.

Az eset még tavaly áprilisban történt, most egy belső vizsgálat során került napvilágra, amit a szerkesztőségben elkövetett különböző stiklik miatt indítottak. A BBC bejelentette: az eset kapcsán több alkalmazott is fegyelmit kapott.

"A Radio1 2006. április 20-án felvételről lejátszott Jo Whiley Show című műsorában egy BBC alkalmazott úgy tett, mintha egy betelefonáló hallgató lenne."- áll a BBC közleményében. "Szeretnénk leszögezni, hogy Jo Whileynak fogalma sem volt róla, hogy akivel beszél, az valójában nem egy hallgatója."

A háromórás műsorból két órányit felvételről sugároztak. Whiley ugyanis az adott időben éppen a felújított Broadcasting House megnyitó ünnepségén volt a BBC londoni központjában, amelyen a királynő is részt vett.

A hallgatóknak erről nem szóltak: a műsort úgy sugározták, mintha az elejétől a végéig élő lett volna.

Talán nem tűnünk rosszindulatúnak, ha eláruljuk: nekünk a magyarázat némileg sántít. Nehéz elképzelni, hogy a műsorvezető a felvételkor komolyan azt hitte, hogy a csak jóval később adásba kerülő műsorába egy hallgató betelefonál, és megmondja a feltett kérdésre a helyes választ.

Housemusic.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!