Elhunyt a szexuálmágia papnője, a Psychic Tv dobosa

Vágólapra másolva!
Főnökének karjai között hunyt el Lady Jaye Breyer P-Orridge, a legendás PTV3 (Psychic Tv) a zenekar dobosa. Lady Jaye korai halálát egy orvosok által korábban nem diagnosztizált szívprobléma okozta. A különös szexuálmágikus egyházat is alapított zenekar lemondta koncertjeit. Az Ld50 cikke nyomán.
Vágólapra másolva!

Lady Jaye Breyer P-Orridge szívproblémája vélhetően gyomorrákjával is összefüggésben állt. A zenekar még nem adott ki hivatalos közleményt, de koncertjeit lemondta.

A Psychic Tv október 13-án játszott volna Budapesten, de a koncertet a szervezők még a haláleset előtt hetekkel lemondták, magyarázat nélkül. A két eset között valószínűleg nincs összefüggés, hiszen a hírek szerint a halál oka hírtelen és váratlan szívmegállás volt.

A Psychic Tv-t tartják az indusztriálműfaj egyik atyjának, bár a video- és zeneművészeti csoport több műfajban is alkotott. Az acid első alaplemezei közé sorolják a Beyond Thee Infinite Beat és a Towards Thee Infinite Beat lemezüket.

A csapat több évtizedes fennállása óta soha nem hagyta, hogy ne szóljanak róluk hírek. Nem csak kísérletező zenéjük vált ismerté: a csapat vezetője, a most elhunyt Lady Jaye párja, Genesis P-Orridge például nemrégiben nővé operáltatta magát.

A Psychic Tv-t Guiness-rekorderként is számon tartják, 1988 környékén minden az évi koncertűket kiadták albumként is.

A zenét különös ideológiákkal is megtöltötték. Genesis Lady J-jel kidolgozta a Pandrogünia-elméletet, melyet egyben művészi programként is fölfogtak.

Elképzelésük egyfajta többneműséget vagy mindenneműséget takar. Ennek lett egyik eredménye, hogy P-Orridge évről évre plasztikai műtétek sorát hajtatta végre magán.


Godstar

Egy időben arról olvashattunk híreket, hogy szexuálmágius egyházat, illetve templomot is alapítottak. A pletykák szerint ehhez a sajátos körhöz csatlakozott a Depeche Mode énekese, Dave Gahan és a Soft Cell-főnök Marc Almond is.

Különös felvételi rendszert dolgoztak ki az "egyház" vezetői: jelentkezni csak úgy lehetett, ha a jelölt küldött nekik a nyál-, vér- és spermamintát.

Balogh Zsombor

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről