Csak fekete zene - rekordkísérlet és Sugar Hill Gang

Vágólapra másolva!
A négy hónapja indult Abszolút Rádió főnöke, JoNes csak az igazi fekete zenében hisz, nem pedig az Amerikából beszűrődő marketinghiphopban. A stílus népszerűsítésére azt a megoldást választotta, hogy október 11. és 13. között szervez egy háromnapos partyt, ahol még a stílusatya, a Sugar Hill Gang is fellép.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi négy hónapban elmaradtak a JoNes-féle hiphopbulik, szervezőjük ugyanis a rádióval volt elfoglalva. Most viszont dj versenyt, élő rádiós műsorvezetési csúcsot és három napos hiphopmulatságot szervez a Petőfi Csarnokban.

Az első napon, október 11-én az amerikai sztárfellépő Beatnuts mellett a Vinyl Warriors mutatja meg, mire képes a bakelit, ha jó kezek használják. Revolution és Döme beatbox-showja még ennél is kézenfekvőbb "hangszerrel" támasztja meg a stílust.

A pénteki "magyar" napon a most új albummal előálló mc Gőz, Fankadeli és a hiphopszcénában méltán népszerű Hősök készítik elő a színpadot a másnapi két produkciónak. Szombaton ugyanis teljes nagyzenekarral lép fel Sub Bass Monster, és eljön a stílusalapító rapbanda, a Sugar Hill Gang eredeti felállásának két tagja: Master Gee és Wonder Mike.

A csapat már rég nem turnézik, a páros csak erre a bulira érkezik Magyarországra. Érdeklődésünkre, hogy miként lehetett rávenni őket erre, JoNes azt mondta: az egyik barátja ismeri az öregfiúkat, az ő kedvéért szívesen jöttek.

A koncertek mellett egy rekordkísérlet is készül: JoNes - úgy is, mint szervező, a Szelektív Hallás műsorvezetője és egyszemélyes dj-verseny-zsűri - 97,3 órán át fog élőben műsort vezetni. A kísérletet hivatalos regisztrálják is majd.

A rádió portálján meghirdetett dj-versenyre való jelentkezés ugyan már lezárult, a netes közönségszavazáson azonban még lehet befolyásolni az eredményt. Ráadásul az első három helyezet a koncertek után is játszhat egy-egy szettet.

Sugar Hill Gang: Rapper's Delight (középen, kék pulóverben Master Gee, jobbra, fehérben Wonder Mike)

A szervező arra a kérdésre, hogy miért van szükség ekkora bulikon, illetve csak fekete zenét játszó rádióban népszerűsíteni a műfajt, azt felelte: a nagy rádiók és tévék nem az igazi hiphopkultúrát közvetítik. Hozzátette, nem áll meg a rekordnál és a háromnapos rendezvénynél, jövőre egy rendes nyári fesztivált is össze szeretne hozni a magyar színtér előadóinak.

party.[origo].hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!