Tarkan: A csajokról nem mondok le!

Vágólapra másolva!
Szombaton a Hajógyári-szigeten a Dokkban játszik négyórás szettet a német-török származású dj Tarkan. Némettanárnak készült, mégis inkább dj lett, talán ezért mert nem képes lemondani a zenéről, de a csajokról sem.
Vágólapra másolva!

Van "rendes" szakmád? Eredetileg mit tanultál az egyetemen?
- 1996-ban végeztem, mint némettanár, de sosem kezdtem el a szakmámban dolgozni, mert a zene utáni vágy rendkívül erős volt bennem, és persze boldog vagyok, hogy így döntöttem.

Barátnő, kutya, macska? Ki vigyáz rájuk, amikor a világ másik szegletében zenélsz?
- Nincsenek állataim, és barátnőm sincs már jó ideje, három éve. Még mielőtt megkérdeznéd, hogy miért, azért, mert várom, hogy szerelmes legyek. Senki sem tudhatja, hol és mikor fog ez megtörténni. Talán Budapesten január ötödikén?

A legutóbbi budapesti éjszakádra hogyan emlékszel?
- Nagyszerű bulit csaptunk a Dokk Clubban.

Most egy különleges, négyórás szettel készülsz hozzánk. Teljesen mást kapunk majd, mind legutóbb?
- Igen, ez alkalommal a buli végéig akartam játszani, mert két órában nem tudom kiteljesíteni, amit szeretnék. Legalább három órára van szükségem ahhoz, hogy kerek egészet adjak. Tehát nagyon örülök a négyórás lehetőségnek. Nem tudom előre, mivel kezdem és hogyan folytatom, minden a klub hangulatától függ, hogy mennyien lesznek, hogy miként reagál a közönség a warmup-dj játékára. Ha jól tudom, Kornél játszik előttem. Tőle is függ, hogy miként kezdem majd a saját szettemet. Az is számít, hogy épp milyen hangulatban leszek. Szóval a helyzet az, hogy valójában még öt perccel a dj-pultba lépés előtt sem tudom, mi lesz az első track, amit felteszek. Egyébként ez az egész baromi izgalmas, némileg disszonáns dolog, mert bár sosem tudom, mivel kezdek, mégis a kezdés az egyik legfontosabb dolog számomra.

Forrás: [origo]

Töröknek, németnek, vagy leginkább kozmopolitának tartod magad?
- Németországban születtem és ott éltem tizenkét éves koromig, de török vagyok és Isztambulban élek 1985 óta. Büszke vagyok arra, hogy megmutathatom, mit érhet el egy török dj-producer a világban.

Mit hallottál a török-magyar közös történelemről?
- Semmit sem, de úgy gondolom, az országaink jóban vannak.

Honnan merítesz inspirációt a folyamatos kreativitást igényelő munkádhoz? Utazásokból, könyvekből, filmekből? Vagy csak a mindennapi életből?
-
Az igazat megvallva, sajnos nincs időm olvasni, rengeteget dolgozom. Néha nézek filmeket, és persze rengeteget utazok, hiszen ez a munkám velejárója. Az inspiráció pedig bármikor, bárhonnan jöhet. Ezzel nincs probléma.

A Cacao Beachen Bulgáriában

A január ötödikei budapesti fellépésed az újév első olyan bulija lesz Magyarországon, ahol külföldi headliner szerepel. Ez lesz a te első bulid is 2008-ban?
- Igen, ha a szokásos szilveszteri isztambuli eseményt nem számítjuk, akkor ez lesz az első. Nagyon várom.

Hogy állsz az újévi fogadalmakkal? Bármiféle szenvedély, amiről lemondanál 2008-ban? Cigi, pia, csajok?
- Sosem dohányoztam, sosem részegeskedtem, de a csajokról nem mondok le! Nem lehet nélkülük élni, bár velük sem könnyű. Szóval mit tehetnék?

party.[origo].hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!