Naphold-tánc mától

Vágólapra másolva!
Megkezdődött a visszaszámlálás, és már csak órák kérdése, hogy elkezdődjön a kétnapos, ingyenes Naphold Minifest. Az idei nyár számunkra legígéretesebb (ld. fellépők) és szimpatikusabb (erdőgazdaság támogatása) fesztiválja péntek délutántól vasárnap reggelig veszi birtokba a győri Püspök-erdőt.
Vágólapra másolva!

Június 13-án és 14-én négy színpadon lépnek fel Magyarország és a brit elektronikus zenei élet kedvelt lemezlovasai, mindkét fesztiválnapon délután kettőtől reggel hatig. Az ingyenes fesztivál kiadásait a vendéglátásból származó bevéltelből fedezik, a fennmaradó tiszta haszon húsz százalékát a Kisalföldi Erdőgazdaságnak adják.

A nagyszínpadon kívül további két kisebb helyszín is várja a partyzókat, egyik az Urban Wave Lounge, amely nevével ellentétben néha igenis táncorientált előadókat és zenéket mutat be a hallgatóságnak. A teljesen fedett színpad messze helyezkedik el a nagyszínpadtól, így aztán nem kell amiatt aggódni, hogy annak a basszusai zavarnák a kellő műélvezetet és táncikálást.

Urban wave, mint városi nagyhullám, amely friss, trendi és egyben előremutató is, így aztán délután négytől hajnali háromig megfér egymás mellett az alternatív pop-rock és a hiphop is. A teljes fellépők sorát most egy speckó produkció teszi még frenetikusabbá: péntek délután a Thrash Jelly duó mindkét tagja eljön a fesztiválra, így aztán Dj Jeet mellett Max Cooper is ott lesz, aki már izzítja a szkreccskeverőt, ugyanis fergeteges szkreccstehetségüket bemutatva a techno, house, electro, breaks és electronika legjavát nyújtják a hallgatóságnak.

Emellett helyt ad a Celtec Twinz minimal és technó projektjének, de a Firefly jóvoltából a Ripp Off és Beat Repeaters sem hagyja tétlenül a színpad előtt ácsorgókat, magyar részről technót dj Behnam, valamint a nuraver Plush & FR szolgáltat. Szombatra elég vegyes program várható, technó a Collins & Behnam duó mágikus műhelyéből, a Ninjabreakz.com rezidensei, Psyon & Pryus a tört ütemek szerelmeseinek kedvez, de lesz ott minimál és house dj Chaab tolmácsolásában, illetve fellép még a Space Monkei és a brit D4lta is.

Alex Metric: In Your Machine

A Red Bull Hiphop színpada a nagyszínpad mögött található, így ne tévesszen meg senkit az útjába álló vip-részleg, tessék továbbfáradni, hogy egy bámulatos helyszínen vegye ki részét a bólógatásból, ahol este hattól feltörekvő ifjú rappereket mutatnak be mindkét napon. Ráadásul minden színpadnál külön bárpult könnyíti a szórakozást, ahol nemcsak italt, hanem egész nap étellel (pl. pecsenyesütés) várják az éhes partyzókat, emellett a fesztivál helyszínére pizzát is lehet rendelni.

A helyszínként szolgáló erdő majdnem közepén terül el az a füves mező, amelyen a nagyszínpadot felállítják. A szervezők az időjárásra nincsenek kihatással, de eső esetére a megfelelő fedésről gondoskodtak, így aztán egy kisebb zuhé esetén sem kell aggódni a vérmérséklettől való ugrabugrálás miatt.

Ráadásul nem kell dagonyára sem számítani, ugyanis a füvet nemrég nyírták, így a sárban bokáig elsüllyedés réme sem fenyeget. Persze a kis topánkát inkább otthon hagyni, helyette egy melegebb pulcsit, hiszen szúnyogra biztosan kell számítani, hacsak a délutáni paintballozók nem likvidálják a piszkos kis vérszívó dögöket.

party.[origo].hu

Coldcut élőben tavaly a siófoki Coke clubban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről