Diszkópartizánok a Balaton partján

Vágólapra másolva!
A No Man's Land Fesztivál három nagyszínpadja közül az egyik a nemzetközi Partysan Magazin neve alatt fut, akik a rendezvény felhozatalát színesítik a legjobb külföldi és hazai techno dj-kkel. Lássuk, kik lesznek a legfontosabb előadók július 23-27. között Fonyódligeten a Partysan Színpadon.
Vágólapra másolva!

Lassan tizenöt éve, hogy megjelent a Partysan Magazin első száma, és az azóta eltelt években az újság Európa legnagyobb dancemédiájává nőtte ki magát. Több világszerte megrendezett rendezvény, így többek közt a berlini Love Parade, a Rave on the Snow és a Thai break szervezésében is részt vesznek.

Az online felület mellett változó rendszerességgel nyomtatott formában is megjelennek, és idén először a No Man's Land Fesztivál egyik színpadát is ők állítják össze. A másik két színpad psy- és progresszív trance, chillout, illetve élőzenés és tematikus estjeit itt a repetitív ütemek, azon belül is a techno és progresszív house egészíti ki, ráadásul rengeteg húzónevet hoztak el.

Itt lesz többek közt az a Bjoern Mandry, aki 2003-ban robbant be a köztudatba a Timefactor/Orange Pub E.P-vel, olyan dj-k játszották, mint Seb Fontaine, Deep Dish, Sander Kleineberg, Oliver Klein, sőt Paul Oakenfolds Perfecto válogatására is felkerült. A düsseldorfi srácért a világ vezető klubjai kapkodtak, így jutott el Ibizától kezdve a Budapest Parádéig is.

Az angliai illetőségű Ben Long és Jamie Bissmire gyermekkoruk óta jóbarátok; graffiti, skateboard, bmx és breaktánc hobbijuk hozta magával a korai hiphop és elektóo szeretetét. Aztán a rossz fiúkat a detroiti techno felfedezése arra inspirálta, hogy létrehozzák saját stúdiójukat, ahol már saját maguk kísérleteztek breakbeat és techno zenék alkotásával, nem minden eredmény nélkül: ide s tova tizenöt éve, hogy a dj/producer-társadalom felsőbb köreiben jegyzi a Space Dj'z párosát a szakma.

Mindez egyedülálló hangzásviláguknak köszönhető, melyben sajátos módon, korlátok nélkül ötvözik a techno, electro, hiphop és a breakbeat elemeit, és mióta Ben Long egyedül is fellép, furcsán ötvözi a szerinte mindig megújuló techno, és a változatlan hiphop hangzását.

Ben Long fellépése a The Arrivalon Montrealban

A Chris Wood név tulajdonosai sokféle művészeti ágban alkotnak: van közöttük gitárművész, folkzenész, de költő is, de esetünkben a frankfurti Level Non Zero almából kipottyant fióka lehet érdekes. A Pascal FEOS vezette kiadó üdvöskéje deep house, techno, tech house és elektró stílusokon belül mozog, remixei közül emlékezetes lehet a Tony Senghore I Need a Freak-jének innovatív feldolgozása DJ Sebbovel. A saját trekkek közül a Desire és a Seis o Seis, de Wood folyamatosan együttműködik német zenésztársaival, így a már emlíett Pascal Feos, Gabriel Le Mar (Saafi Brothers) és Alex Azary albuma, a Beautiful Someday készítésén is aktívan résztvett.

Nem csoda, ha tavaly a M-nus-os Magda szülinapi zsúrján is zenélt, és most bennünket sem hagy nyugton ülni a színpad közelében. Ahogy Oliver Moldan sem, a Rajna-parti fazon egyenesen Dél-Amerikából érkezik Fonyódligetre, és változatos zenei ízlése mellett egyedi mixelési technikáját is megcsodálhatjuk majd.

Domenic D'Agnelli a Rave On Snow 2007-en

Itt lesz még a veteránnak számító, a huszonötödik éve a szakmában alkotó német-magyar Andy Slate, akinek Tim Taylorral (Missile Records) közös projektje 2003 óta aktív. A páros a hetvenes évek diszkóhangzásától kezdve a keményebb technóig mindent bevállal, legújabb munkáik és remixeik az elmúlt évek elektronikus zenéjének minden hatását magán viselik.

Többek között felllép még Domenic D'Agnelli, Kid Chris és Roberto Q. Ingram is, a hazai színeket olyan dj-k képviselik, akiket már a kezdetektől fogva a partyélet meghatározó alakjaiként ismerhettünk: UFI, a Tilosból Pedro (mostanában Waxman néven is fellép), a D250 laboratóriumából Laking, vagy a Minimalheadz-es Isu, és a külföldet meghódító Collins & Behnam páros.

Bjorn Mandry and Thomas Gold: Should Be (Original Mix)

A négynapos fesztiválra jegyek a helyszínen tizenegyezer forintért válthatók, délután négytől huszonnégy órán keresztül érvényes napijegy váltható háromezerötszáz forintért, emellett július 25-én pénteken este nyolctól a fesztivál végéig érvényes hétvégi jegy vásárolható öt és félezer forintért.

party.[origo].hu

Oliver Moldan a 2007-es Loveparade-on

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről