A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Benzema nélkül mennek neki a franciák a hazai Eb-nek, de akkora szerencséjük van, hogy van helyette egy csatáruk, aki most ért fel pályafutása csúcsára. 16 év után ideje lenne valami nagyot alkotniuk az Eb-n.
Vágólapra másolva!

Házigazdaként nyilván a végső sikerre pályázik a francia válogatott, és még az elmúlt időszakban nyújtott visszafogott szereplése ellenére is a favoritok között kell számon tartanunk.

Rendező országként a francia válogatott selejtező nélkül kvalifikálta magát a 2016-os kontinensviadalra. Az időközben lejátszott felkészülési mérkőzések elég vegyesen sikerültek: Didier Deschamps tanítványai előbb meglepő vereséget szenvedtek az albánoktól, majd a belgák is felülmúlták őket, aztán megverték az aktuális világbajnok német válogatottat és a hollandokat is.

Benzema árnyéka

Bár a csapatra nehezedő nyomás miatt mindennél nagyobb szükség lenne az összhangra, ettől finoman szólva is messze áll a társaság. Karim Benzema zsarolási ügye minden edző rémálma, hiszen megosztotta a keretet, és ami még rosszabb: Didier Deschamps-ot megfosztotta az egyik legnagyobb csillagától. A 81-szeres válogatott Karim Benzemát ugyanis a botrány után a francia szövetség eltiltotta, így az Eb-n sem játszhat. Távollétében a góllövés feladata alighanem az Atlético Madridban

élete szezonját futó Antoine Griezmannra

hárul.

Franciaországnak egyébként van mit javítania az Eb-szereplésein. Legutóbb a 2000-es Eb-n virított nagyot, amikor meg is nyerte a tornát. Azóta hiába állt rendre klasszis játékosokból a válogatott, a legjobb nyolcnál tovább nem jutott. Legutóbb az akkor még Laurent Blanc vezette csapat a torna egyik legunalmasabb párharcán esett ki a későbbi győztes spanyol válogatottal szemben.

A keret

Kapusok: Benoit Costil (Rennes), Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Marseille).
Védők: Patrice Evra (Juventus), Christophe Jallet (Lyon), Laurent Koscielny (Arsenal), Bacary Sagna (Manchester City), Eliaquim Mangala (Manchester City), Jérémy Mathieu (Barcelona), Raphael Varane (Real Madrid), Lucas Digne (Roma).
Középpályások: Yohan Cabaye (Crystal Palace), Lassana Diarra (Marseille), Ngolo Kanté (Leicester City), Blaise Matuidi (PSG), Paul Pogba (Juventus), Moussa Sissoko (Newcastle).
Csatárok: Kingsley Coman (Bayern München), André-Pierre Gignac (Tigres), Olivier Giroud (Arsenal), Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Anthony Martial (Manchester United), Dimitri Payet (West Ham).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!