A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Dzsudzsák Balázs

Dzsudzsák Balázs
Leogang, 2016. május 31. Dzsudzsák Balázs a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott ausztriai edzőtáborában, Leogangban 2016. május 31-én. A labdarúgó-bajnokságot június 10. és július 10. között rendezik Franciaországban. (MTI/EPA/EXPA/Johann Groder)
Vágólapra másolva!
A szurkolók folyton aggódnak, hogy Dzsudzsák Balázs hova igazol, talán nem is indokolatlanul. De ha igazi vezére lesz a válogatottnak Franciaországban, biztos ezt is megbocsátják neki.
Vágólapra másolva!

AZ 1986-os születésű Dzsudzsák Balázs a DVSC-ben kezdte karrierjét. 2004-ben már az első keretbe, a következő évben bemutatkozott az NB I-ben. Számos külföldi klub érdeklődött iránta, de 2007-ig Debrecenben maradt. Végül a PSV Eindhoven 2 millió euró fejében 5 évre leigazolta.

A PSV-nél 157 meccsen lépett pályára, 54 gólt szerzett és 50 gólpasszt adott.

Hollandiából – sokak meglepetésére – 2011 nyarán az Anzsi Mahacskala orosz-dagesztáni csapathoz szerződött, majd 2012 januárjában a Dinamo Moszkvához igazolt.

Irány a Hertha?

2015 óta a török élvonalbeli Bursaspor játékosa, azonban úgy tűnik, a klub el akarja adni. Dárdai Pál Herthája már korábban is vitte volna, állítólag csak a kért 4 millió eurós összeget sokallotta. A legfrissebb hírek szerint az Egyesült Arab Emírségekbe vinnék.

Dzsudzsák Balázs Forrás: MTI/EPA/EXPA/Johann Groder


Dzsudzsák a felnőtt válogatottban 2007-ben, Várhidi Péter kapitánysága alatt, Görögország ellen mutatkozott be. Első gólját is a görögöknek lőtte egy 2008. májusi barátságos mérkőzésen. Azóta minden kapitány bizalmat szavazott neki, 50. válogatott mérkőzését 2013. február 6-án játszotta Fehéroroszország ellen, immár csapatkapitányként.

Az öltöző DJ-je

A Dárdai Pál mellett szemlátomást mentálisan is megerősödő csapatkapitány a 2014-es idegenbeli román-magyar selejtezőn a 82. percben fontos pontot mentett a csapatnak, megtörve ezzel a 42 éves bukaresti átkot.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd


Dzsudzsák számos díj és cím tulajdonosa: a 2006–2007-es magyar bajnokság legjobb játékosának választották, 2009-ben Junior Prima díjat kapott, 2010-ben az Év Magyar Labdarúgójának választották.

Háromszor nyert magyar bajnokságot és magyar Szuperkupát a DVSC csapatával.

Dzsudzsák elmondása szerint sokszor ő a DJ az öltözőben, ez alatt azt kell érteni, hogy az ő telefonjáról szólnak azok a dalok – többek között Majka és a Wellhello számai –, amelyekkel a játékosok győztes hangulatba tudnak kerülni.

A válogatott csapatkapitánya különös viszonyban van az autókkal, hol összetöri őket, hol lefullad velük a Lánchídon. Értékére és a pályán nyújtott teljesítményét mindez remélhetőleg nem befolyásolja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!