A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNSalim Omar Gergely
12:13TekvondoLucas Lautaro Guzman-Omar Salim
HUNLosonczi Dávid
12:30BirkózásRafig Huseynov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A magyar úszók közül Kós Hubert és Milák Kristóf, mellettük pedig az olimpiai aranyérmes párbajtőrcsapat tagjai is kaptak egy rejtélyes dobozt, miután a nyakukba akasztották aranyérmet. Most végre kiderült az is, hogy mit rejt a doboz.

A párizsi olimpián dobogóra álló sportolók nyakát nem csak érmekkel díszítik fel, hanem a medál mellé még kapnak egy rejtélyes dobozt is. Jessica Fox, az ausztrál csapat szlalom-kajakosa már két aranyérmet is nyert Párizsban, most pedig elárulta, hogy mit kapott az aranyérem mellé. 

Milák kezében is ott van a rejtélyes doboz
Fotó: Csudai Sándor - Origo

A doboz belsejében a párizsi olimpia hivatalos posztere található feltekerve, amely ráadásul az aranyérmesek számára aranyhímzéssel díszített.

Sokan kérdezték, hogy mi van abban a dobozban, amit a dobogón kapunk, amikor Párizsban átveszik az érmeinket. Általában kabalát vagy virágot kapunk, de ezúttal ez egy kicsit egyedibb, és szerintem ez egy nagyon klassz koncepció!”

 – mondta az ausztrál szlalom-kajakos. 

A plakátokat az elismert művész, Ugo Gattoni tervezte, akinek csaknem 2000 órájában került, hogy megvalósítsa a tökéletes koncepciót. 

Jessica Fox két aranyat, testvére, Noemie pedig egyet nyert az olimpián
Fotó: AFP/Jack Guez

„Szerettem volna elmesélni Párizs 2024 történetét. Hogy áttekintést kapjunk az egész projektről, hogy a sportot kivonjuk a sportarénákból. Azt akartam, hogy a plakát számtalan dolgot meséljen el, legyen tele szimbólumokkal. Sok apró részlet van, ezek történetek a történetekben” – mondta Joachim Roncin, a Párizs 2024 tervezési igazgatója.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!