Foci-Eb 5. nap: Végre megkezdi a szereplését a magyar fociválogatott

Események

Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, edzés, magyar válogatott, Puskás Aréna, A magyar válogatott is befejezte edzését a keddi, Portugália elleni mérkőzés előtt, 2021.06.14.
Vágólapra másolva!
Kedden 18 órakor a magyar labdarúgó-válogatott is megkezdi szereplését a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon, méghozzá a Puskás Arénában a címvédő portugál csapat ellen.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül39 bejegyzés
09:23
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Hajrá, magyarok!

Végre eljött ez a nap is, a magyar fociválogatott kedden 18 órakor pályára lép az Eb-n Portugália ellen. 

09:23
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

A keddi program

F csoport, 1. forduló:
MAGYARORSZÁG-Portugália, Budapest 18.00
Franciaország-Németország, München 21.00

09:24
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a magyar-portugál Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzés miatt ma Budapesten, a rendőrség a honlapján térképpel segíti az autósokat abban, hogy hol milyen változásokra számíthatnak. Néhány útvonalon módosulhat az autóbusz- és a trolibuszjáratok közlekedése is.

09:25
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Átvehetőek az Eb-karszalagok

09:44
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Cristiano Ronaldo mérgesen tette félre a kólásüvegeket

Amikor az ötszörös aranylabdás klasszis észrevette, hogy két kólásüveg van előtte, gyorsan távolabb is rakta őket. Ezt kövezően magához vett egy vizesflakont, és azt üzente, hogy „igyatok inkább vizet!".

09:44
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Gyönyörű esti fotó a Puskás Arénáról

Gyönyörű esti megvilágításban a Gellért-hegyről fotózott Puskás Aréna Forrás: Csudai Sándor/Origo
09:55
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Király Gábor igazán lelkesítő fotókat osztott meg az Eb-ről

A legendás kapus nosztalgiázott egy kicsit a mai találkozó előtt.

10:06
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Kamujegyeket árult a futball Eb-re egy budapesti férfi

Többeket becsaphatott egy budapesti férfi, aki a labdarúgó Európa-bajnokság budapesti meccseire árult nem létező belépőket a Facebookon. A zuglói rendőrök csalás miatt indítottak ellene eljárást - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

 

A férfi közösségimédia-csoportokban kínált jegyeket a labdarúgó Európa-bajnokság magyarországi mérkőzéseire.


Az eljárás eddigi adatai szerint négyen biztosan fizettek neki 24 ezer és 96 ezer forint közötti összegeket. Az ügynek csaknem negyven sértettje lehet, akik szintén fizettek, de nem kaptak belépőt.
A gyanúsított a bűncselekményeket beismerte, szabadlábon védekezhet - írták.

10:24
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Eb-lázban a magyarok

10:55
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

A portugál szurkolók Budapest szívében őrületes hangulatban éltették a csapatukat

A portugál szurkolók egy csoportja már a meccs előtti nap éjjelén hangosan éltette a portugál nemzeti csapatot az egyik budapesti szórakozóhely előtt.

11:23
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

A Hősök teréről indul a magyar szurkolói menet a budapesti Eb-meccsre

A magyar válogatott szervezett szurkolói tábora, a Carpathian Brigade 13 órától tart gyülekezőt a Hősök terén kedden, majd 15 órakor útnak indulnak a drukkerek a Puskás Arénába a Portugália elleni Eb-meccsre. A fanatikusok a vonulással kapcsolatosan kiadtak egy közleményt, amelyben megtalálható minden fontos részlet.

11:45
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

A kórházi ágyából üzent a pályán újraélesztett Christian Eriksen

A 29 éves támadó középpályás azt írta az Instagram-oldalán, a körülményekhez képest jól van, és még vár rá néhány vizsgálat a kórházban.

12:44
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Christian Eriksen visszatérhet a pályára

Van esély rá, hogy Christian Eriksen újból futballozzon, akár úgy, hogy szükség esetén defibrillátor pacemakert ültetnek be neki. Ilyen eszközt ma már világszerte több ezer élsportoló használ, köztük magyarok is. Itthon százezer 35 év alatti versenyzőből évente 2-4 szívmegállás van – mondta a növekedés.hu-nak Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Városmajori Szívklinika igazgatója.

13:52
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

LUIS ENRIQUE NAGYON CSALÓDOTT VOLT A SPANYOLOK VÁRATLAN BOTLÁSA MIATT

Az európai szövetség honlapján a szakember kiemelte: olyan riválissal találkoztak, amely teljesen a védekezésre fókuszált, és gólszerzési reményét kizárólag a hosszú indításokba helyezte. A spanyolok kezdőjátékosa, Dani Olmo szerint sokkal többet érdemeltek volna a találkozón


14:03
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

A foci-rajongó Lotfi Begi új dala lehet a magyar szurkolók új kedvence az Eb ideje alatt

Különleges videóklippel ünnepli a budapesti Eb-meccseket a futball-rajongó lemezlovas, Lotfi Begi: George Ezra Budapest című dalának remixével megalkotta a budapesti szurkolói zóna új kedvencét. A dal a hivatalos szurkolói zónában hangzott el először, a Városligeti Műjégpálya területén.

A videóklip itt tekinthető meg.

14:39
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

A dán játékosokra bízzák, játszanak-e csütörtökön

Kasper Hjulmand, a társrendező dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Christian Eriksen esetét követően játékosaira bízza, hogy a következő mérkőzésükön, Belgium ellen pályára lépnek-e vagy sem.

14:39
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Kapuscsere az angol keretben

A sérült Dean Henderson helyére Aaron Ramsdale-t hívta be Gareth Southgate szövetségi kapitány a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon társházigazdaként szereplő angol válogatott keretébe.

15:08
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Vizsgálat indult Arnautovic gólöröme miatt

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vizsgálatot indított, mert az északmacedónok arra panaszkodtak, hogy az osztrákok támadója, Marko Arnautovic gólöröme közben sértő, nacionalista megjegyzéseket kiabált a két csapat vasárnapi Európa-bajnoki mérkőzésén.

16:20
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Elképesztő hiba: az UEFA szerint Bukarestben lesz a magyar-portugál Eb-meccs

Azóta már javította a hibát az UEFA, de íme az eredeti bejegyzés:

Az UEFA szerint Bukarestben lesz a magyar-portugál Eb-meccs Forrás: Blikk.hu
17:16
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Az autópályákon sem tévesztheti szem elől az Eb-t

"A gyorsforgalmi utakon, azokon a digitálisan változtatható jelzésképű tábláinkon, ahol nem kell aktuális információt közölnünk (pl. munkavégzés, baleset, torlódás, díjköteles szakasz), ott ezekkel a feliratokkal buzdítjuk a Magyar Labdarúgó Válogatottat a mai UEFA Európa-bajnokságon való első, hazai mérkőzésére.

Az éjjel soha nem érhet véget!" – üzeni a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

17:22
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Miért vennénk tudomást az esélyekről?

Ha fociról van szó, akkor Hajdú B. István ritkán téved, úgyhogy érdemes elolvasni az este az M4 Sporton az esti magyar-portugál Eb-meccset közvetítő kommentátor gondolatait. 

„Mindenki tudja, hogy ma meccs van, mindenki tudja, milyen csapat ellen játszunk, és nagyon helyesen, nem akarunk tudomást venni az esélyekről" – mondta az esti budapesti mérkőzés kommentátora a Talpra magyar kedd reggeli adásában. Hozzátette: „a magyar futball történetében egyetlenegy csapat van, amelyikkel a magyar válogatott több mint tíz meccset játszott, és a mai napig egyszer sem sikerült legyőznie – a portugál. Ez ma megváltozhat".

De ha már az esélyek szóba kerültek, Hajdú B. István felidézett egy 2014-es világbajnokságot, ahol az egyik csoportban hasonló erőviszonyok voltak, mint amivel most a magyar csapatnak kell megküzdenie. A Brazíliában rendezett vb-n három korábbi világbajnok is egy csoportba került – Anglia, Olaszország és Uruguay –, mégis a kiesőnek elkönyvelt Costa Rica nyerte a csoportot. „Annyi esélyünk biztos van, mint annak idején Costa Ricának" – szögezte le Hajdú B. István.

„Azt látom, hogy a mieink nagyon várják a meccset, hiszen ilyen még sohasem volt, hogy hazai pályán léphettek pályára focistáink egy világversenyen. A portugálok sem becsülik alá hazánk válogatottját, hiszen tudják, egy ilyen csoportban fontos felülkerekedni a statisztikailag gyengébb ellenfélen. Aki itt ugyanis nem nyer, az komoly lépéshátrányba kerülhet továbbjutás szempontjából" – mondta a népszerű sportriporter, aki a HazaAdásban a magyar válogatott további esélyeiről is beszélt, valamint a kommentátorok életbe is betekintést nyújtott.

17:25
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Továbbra is elérhető Erdélyben az M4 Sport

Fontos és jó hír az Eb-meccseket, különösen a magyar csapat találkozóit váró erdélyi szurkolók számára, hogy a területükön továbbra is elérhető a mérkőzéseket közvetítő M4 Sport szolgáltatása! Minden további tudnivaló ebben a cikkben olvasható.

17:31
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Aki lebecsül bennünket, az nagyon ráfázhat!

Nem mi mondjuk, hanem a magyar válogatott kiváló hátvédje, Szalai Attila. A török Fenerbahce futballistája szerint a két mérkőzését is hazai pályán megvívó magyar csapatnak sokkal komolyabb céljai vannak, mint a tisztes helytállás. Szalai Attila szavait a MOL Csapat honlapján olvashatják el.

Szalai Attila (elől), a magyar védelem alapembere Fotó: Csudai Sándor - Origo
17:56
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Már úton a stadion felé a magyar válogatott

17:57
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

A korán érkezők már a Puskás Arénában hangolnak

18:02
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Ronaldo üzent a portugál drukkereknek

Egy kicsit visszapillantott az öt évvel ezelőtti Eb-győzelemre, majd leszögezte, hogy érzik a szurkolók szeretetét, támogatását, és tudják, hogy ezúttal is nagyok az elvárások velük szemben, de készen állnak az álmok valóra váltására.

18:14
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Megjöttek a portugálok

A portugál válogatott tagjai a Hungária körút felől közelítette meg a Puskás Arénát, és ebben a pillanatban érkeztek meg a helyszínre. 

18:19
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Bírója is lesz a meccsnek

A török Cüneyt Çakir játékvezető is megérkezett. Ebben a pillanatban ellenőrzik a testhőmérsékletét.

18:20
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Hamarosan jönnek a magyarok

A magyar válogatott csapatbusza éppen a Kerepesi út felől tart a Puskás Aréna felé rendőri felvezetéssel. Hamarosan ők is megérkeznek a stadionba.

18:27
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Rossi a hadvezér

A magyar válogatott játékosai ebben a percben szálltak le a csapatbuszról. Marco Rossi jött le elsőnek, őt követték a játékosok az alkalomhoz illő öltönyben. 

18:30
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Nagy Ádám a pályán

A magyar csapat játékosai öltönyben léptek ki a Puskás Aréna gyepszőnyegére. Elsőként Nagy Ádám érkezett meg a kezdőkörbe.

18:33
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Elképesztő a hangulat

A magyar csapat ultrái ebben a pillanatban vették észre az öltönyös magyar válogatott focistákat a pályán, és azonnal rákezdtek a "Ria-Ria Hungária" és a "Gyertek ide, gyertek ide" rigmusra. Egyelőre még csak alig 10 ezer ember van bent a stadionban, de elképesztő a hangulat már most. Mi lesz másfél óra múlva, amikor megtelik az egész Puskás Aréna?

18:37
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

A magyar válogatott autóbusza a Puskás Arénánál

A magyar válogatott busza megérkezett a Puskás Arénába Fotó: Polyák Attila - Origo
18:37
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Megérkezett a magyar válogatott a Puskás Arénába

Szerencsésen megérkezett a nemzeti csapat a Puskás Arénába - írja az MLSZ Twitter-oldala.

18:43
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Marco Rossi szívhez szóló vallomása

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi szívhez szóló üzenetet közölt Facebook-oldalán.

18:53
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Itt a magyar kezdőcsapat

Gulácsi - Botka, Orbán Willi, Szalai A. - Lovrencsics, Kleinheisler, Nagy Á., Schäfer, Fiola - Szalai Á, Sallai R.

18:57
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Itt a portugál kezdőcsapat

Portugália: Rui Patricio - Guerreiro, Pepe, Rúben Dias, Nélson Semedo - B. Fernandes, Carvalho, Danilo - B. Silva, Diogo Jota, Cristiano Ronaldo.

19:03
június 15, 2021
Vágólapra másolva!

Itt most befejezzük, de hamarosan indul az élő közvetítés

Köszönjük eddigi figyelmüket, várjuk önöket az élő közvetítésben is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről