A halálból hozták vissza Christian Eriksent

fbl Horizontal
Christian Eriksen a hírek szerint jobban van
Vágólapra másolva!
Vasárnap délután sajtótájékoztatót tartott a dán szövetség, ezen újabb részletek derültek ki a megrázó eseményekről.
Vágólapra másolva!

A Dánia-Finnország Európa-bajnoki csoportmérkőzés első félidőjének utolsó perceiben Christian Eriksen a földre került. A stadionban lévő csapattársai és a szurkolók rémülten figyelhették, ahogyan a válogatott sztárja az életéért küzd. "Az igazság az, hogy Dánia rövid időre elvesztette legnagyobb sztárfutballistáját" - mondja Morten Boesen, a válogatott orvosa sajtótájékoztatón.

"Elment" - mondja Morten Boesen, majd így folytatta:

"Hogy mennyire voltunk közel ahhoz, hogy végleg elveszítsük őt? Nem tudom. Nem tudom megválaszolni annak részleteit sem, hogy miért történt az eset."

Joakim Maehle volt az első dán játékos Christian Eriksen oldalán, akinek első reakciója szerint számára a szokásosnál is több segítségre volt szükség. A segítség szerencsére Morten Boesen személyében gyorsan jött.

"A szívmasszázzsal és a defibrillátorral kellett kezdenünk, mert beállt a halál állapota. Szerencsére működött minden, így sikerült megmentenünk."

Morten Boesen azt is megerősíti, hogy szívmegállás történt, és hogy a defibrillátor egyik ütésével felélesztették.

Arra a kérdésre, hogy milyen következményekkel járhat egy olyan szívmegállás, mint amilyet Christian Eriksen átélt, a válogatott orvosa azokra hivatkozik, akik jelenleg rengeteg vizsgálatot végeznek a játékoson.

"Jelenleg a kórház kardiológiai részlegén van, ahol számos tesztet végeznek rajta, így még nem tudok válaszolni a baleset okaira" - mondta Boesen, és megjegyezte, hogy a gyors segítség kulcsfontosságú volt.

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy Christian Eriksen most jó hangulatban van, és hogy minden eddigi teszt rendben van, amit már elvégeztek rajta.

A dán válogatott sztárja továbbra is kórházban van a Rigshospitalet-ben, további megfigyelés céljából.

FORRÁS

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!