Nem a fociról, hanem életről és halálról volt szó - finn játékosok drámai vallomása

- fbl Horizontal
Denmark's players react as paramedics attend to Denmark's midfielder Christian Eriksen after he collapsed on the pitch during the UEFA EURO 2020 Group B football match between Denmark and Finland at the Parken Stadium in Copenhagen on June 12, 2021. (Photo by Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT
Vágólapra másolva!
Ez a történet nem a sportról, hanem az életről és a halálról szólt. Így nyilatkoztak azok a finn focisták, akik testközelből élték át a dán Christian Eriksen drámai rosszullétét szombaton Koppenhágában a Dánia-Finnország Eb-mérkőzésen. 
Vágólapra másolva!

A mérkőzés egyetlen, egyben győztes góljának szerzője, a finn Joel Pohjanpalo a következőket nyilatkozta: "Közel álltam az eseményekhez, láttam, ahogy Eriksen összeesik. Rögtön tudtam, hogy óriási baj van. Ordítottam a bírónak, hogy azonnal álljon meg a játék, hogy jöjjenek be az orvosok, hogy segítsenek a dán játékosnak.

Jere Uronen, a finn csapat másik játékosa a következőket mondta: "El sem tudom képzelni, mit élhettek át a dán csapat játékosai és Eriksen szerettei. A nézőtéren nekem is ott volt a feleségem, otthon várnak a gyermekeim. Borzalmas belegondolni, hogy ez bárkivel megtörténhet.

A meccs előtt mindenki mosolygott, mindenki boldog volt, hogy itt lehet. Őszintén tudtunk örülni egymásnak. Amikor 105 perc szünet után folytatódott a meccs, már senki sem tudott mosolyogni. A győzelmet igazán meg sem ünnepeltük. Most nem ez a fontos, hanem az, hogy Eriksen felépüljön és jól legyen."

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!