Mourinho a portugál válogatott sztárfocistáját szidta

Wolfsberger AC, Tottenham, Európa-liga
A Tottenham edzője, José Mourinho a Puskás Arénában
Vágólapra másolva!
Az AS Roma vezetőedzője, José Mourinho szerint honfitársa, a portugál Bruno Fernandes eddig szinte észrevehetetlenül játszott az Európa-bajnokságon, és bízik abban, hogy a franciák elleni, utolsó csoportmeccsen sokkal jobb teljesítményt fog nyújtani.
Vágólapra másolva!

Az 58 éves szakember úgy véli, hogy Bruno Fernandes fizikailag hiába volt ott a pályán a magyarok és a németek elleni csoportmeccseken, olyan érzése van, mintha a középpályás nem is játszott volna.

A Roma trénere elmondta, hogy a Manchester United játékosában hatalmas potenciál rejlik, azonban az Eb-n eddig nem azt a teljesítményt nyújtotta, amelyet a klubcsapatában megszoktak tőle. A Goal.com megírta, hogy mindemellett Mourinho azért reméli, hogy a futballista a szerdai, franciák elleni utolsó csoportmérkőzésen már megmutatja, mire képes.

José Mourinho éles kritikával illette Bruno Fernandest Forrás: MTI/Kovács Tamás

- kritizálta a 26 éves középpályást Mourinho.

"Remélem, hogy a franciák ellen jobb lesz, mert nagy potenciál van benne. Tud passzolni, lőni, tizenegyest kiharcolni, azt gólra váltani, és remek szabadrúgásai vannak. De hiába, az előző két meccsen csak árnyéka volt önmagának. Portugáliának három szenzációs támadója van Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo és Diogo Jota személyében. Nekik kell a támogatás a középpályáról, de Fernandes a tornán eddig nem futballozott" - tette hozzá a kétszeres BL-győztes edző.

Fernandes a magyar és a német válogatott ellen is kezdőként lépett pályára, utóbbi meccsen a 63. percben Fernando Santos szövetségi kapitány lecserélte. Jogos lehet Mourinho kritikája, hiszen a támadó középpályás ezen a két találkozón mindössze egy alkalommal lőtt kapura.

Bruno Fernandes eddig nem azt a szintet hozza az Eb-n, amit elvárnak tőle Forrás: AFP/Bernadett Szabo

Az F csoportban eddig 3 pontot gyűjtő portugál válogatott 21 órától Franciaország ellen lép pályára az utolsó fordulóban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!