A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A világ egyik legjobb csapata ellen is bátor játékra készül a magyar labdarúgó-válogatott

Foci EB sajótájékoztató, Telki, 2021.06.12. Bogdán Ádám, Szalai Attila
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott két játékosa szombaton is válaszolt az újságírók kérdéseire Telkiben, ahol a magyar csapat főhadiszállása található az Európa-bajnokságon a hazai meccsek idején. Ezúttal Bogdán Ádám és Szalai Attila válaszoltak a kérdésekre, a téma természetesen már a keddi, portugálok elleni meccs volt, valamint a játékosok felkészülése.
Vágólapra másolva!

„Az elmúlt egy évem nagyon jól sikerült, nagyon boldog vagyok emiatt. A klubcsapatomban, a Fenerbahcéban és a válogatottban is jól ment a játék. Rengeteget dolgoztam és ez így lesz ezután is. Az egész csapa várja már a portugálok elleni meccset, hogy végre kedd legyen" – mondta Szalai Attila, aki Mesut Özil virtuális álomcsapatába is bekerült. A német válogatott korábbi sztárjátékosa klubszinten együtt focizik Szalai Attilával.

mondta a hátvéd, aki édesapjáról is szót ejtett, akinek rengeteget köszönhet elmondása szerint.

Szalai Attila, a Fenerbahce és a magyar válogatott védője Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Hálás vagyok neki, amiért sokat segített és segít a mai napig. Olyan dolgokat tudott átadni, amit esetleg nem mindenki kap meg fiatal korban. Korán beavatott a regeneráció és az étkezés fontosságába. Rengeteg különedzést végeztünk és még ma is végzünk, ha van idő.

Szigorú édesapa, komoly elvárásai vannak, de nekem is saját magammal szemben."

Bogdán Ádám, a válogatott harmadikszámú kapusa elmondta, nem számít játéklehetőségre az Eb alatt, de ez nem különösebben zavarja.

Bogdán Ádám boldogan teszi a dolgát a válogatottban Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Az első motiváció az volt, hogy keretbe kerüljek. Ehhez is kevés lehetőségem volt, de sikerült. A felkészülés elején is éltem a bizalommal, ott vagyok az Eb-keretben, amelyik hazai pályán szerepelhet majd. Olyan kapusokkal vagyok együtt, akiket nagyon tisztelek. A feladatom az, hogy edzésen a legjobbat hozzam ki belőlük, segítsem őket is. A közösség tagjának lenni felemelő érzés, mert ez a mai magyar válogatott nagyon jó brigád. köszönöm is nekik, hogy kiharcolták a szereplést, a föld fölött járok, büszke vagyok és a célom, hogy az első és a másodikszámú kapus a lehető legjobb formában lehessen a meccsekre.

És hogy a két játékos hogy várja a portugálok elleni meccset?

„Nem nagyon olvasgatunk kommenteket, hogy mik az elvárások. Minden csapatnak vannak erősségei és gyengéi is. A világ legjobb csapatai ellen készülünk, de bátran, magunkban bízva kell játszanunk majd" – mondta Bogdán Ádám.

Bogdán Ádám és Szalai Attila Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Megfelelő fizikai, taktikai és mentális felkészüléssel kell majd pályára lépnünk. A mi elvárásaink is magasak saját magunkkal szemben. Szeretnénk bizonyítani és nagyon várjuk már a mérkőzést" – zárta Szalai Attila.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
Június 15.: Magyarország–Portugália (18 óra, Puskás Aréna)

Június 19.: Magyarország–Franciaország (15 óra, Puskás Aréna)

Június 23.: Németország–Magyarország (21 óra, München)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!