Az utazások Európa-bajnoksága lesz a mostani

fbl Horizontal
A picture shows the UEFA European Championship trophy at Kings Cross Station in London on June 4, 2021 after it arrived on the final leg of the trophy's tour in preparation for the UEFA EURO 2020 football championship. (Photo by Niklas HALLE'N / AFP)
Vágólapra másolva!
A német Kicker nézett utána, hogy a csapatoknak mennyit kell majd utazniuk, annak ellenére, hogy a német válogatottnak meg sem kell mozdulnia az egyenes kieséses szakaszig.
Vágólapra másolva!

A nyári labdarúgó Európa-bajnokságot 11 különböző országban rendezik, így akad olyan válogatott, amely többet tölt majd a levegőben, mint a meccsek alatt a pályákon. Csak a csoportmeccsek során a 24 csapat átlagosan 1789 kilométert fog majd utazni, annak ellenére, hogy Németország, Anglia, Olaszország, Spanyolország, Dánia és Hollandia mindhárom csoportmeccsét hazai pályán játssza majd.

Az angolok lehetnek a rendezés legnagyobb nyertesei, de ha a döntőig jutnak, egyszer nekik is el kell hagyni a Wembleyt, ugyanis a negyeddöntős meccsüket Rómában rendeznék majd.

Az ellenpéldának jó lehet Lengyelország, amely Szentpétervár után Sevillába repül majd, majd a harmadik meccsre vissza az orosz városba, Lewandowskiékra így csak a csoportban 7157 kilométer vár.

Ha Svájc a csoportja második helyén végezne és eljutna az elődöntőig, az nem csak a torna legnagyobb meglepetése lenne, de a kerozin is fogyna bőven. Ebben az esetben egy Baku - Róma - Baku - Amszterdam - Baku – London körút várna a csapatra, ami összesen 17 484 kilométer.

A magyar válogatott az első két meccsén Budapesten szerepel majd, a németek ellen pedig Münchenben lép pályára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!