A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Így verte át Messi a horvátok tizenegyesölő csodakapusát

fbl TOPSHOTS Horizontal JOY HIGH ANGLE FOOTBALL WORLD CUP SEMIFINAL
Argentina's forward #10 Lionel Messi celebrates scoring his team's first goal past Croatia's goalkeeper #01 Dominik Livakovic during the Qatar 2022 World Cup football semi-final match between Argentina and Croatia at Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on December 13, 2022. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az argentin labdarúgó-válogatott a horvátok elleni elődöntőben Lionel Messi büntetőjével szerzett vezetést, végül 3-0-s győzelemmel jutott be a fináléba. A hétszeres aranylabdás elárulta, milyen technikát alkalmazott a vb-n remekül védő Dominik Livakoviccsal szemben.
Vágólapra másolva!

A 32. percben Livakovic a 16-oson belül letarolta Julian Alvarezt, ezért tizenegyest kaptak az argentinok. A horvát kapus a japánok és a brazilok elleni büntetőpárbajban is csodásan védett, ezért okkal reménykedhettek benne a társai, hogy kivédi Messi lövését.

A hétszeres aranylabdás azonban kegyetlenül bevarrta a bal felső sarokba a labdát, majd később elárulta, mire figyelt a rúgás előtt.

Messi magabiztosan belőtte a tizenegyest Livakovic kapujába Forrás: AFP/Paul Ellis

"A kapusainkkal tanulmányoztuk Livakovic védési technikáját.

Akik korábban túl sokat vártak, azok mind kihagyták ellene, ezért úgy döntöttem, gyorsan ellövöm a labdát" - mondta az argentinok világsztárja.

Messi technikája bevált, magabiztosan bebombázta a 11-est, amivel vezetést szereztek a meccset végül 3-0-ra megnyerő argentinok.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!