Vágólapra másolva!
Tizennegyedik fordulójához érkezett a labdarúgó NB I, amelyet ezúttal formabontó módon hét közben rendeznek meg. A nyitótalálkozón, kedden az MTK a Debrecent fogadja, ám a legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapást szerdán az Újpest és a Ferencváros vívja majd egymással.

Az MTK listavezetőként fogadja azt a Debrecent, amely a Girondins Bordeaux elleni UEFA Kupa-visszavágón nyújtott produkciót mostanában megközelíteni sem bírja. Pajkos János tanítványai szombaton éppen Székesfehérvárott szenvedtek vereséget és bizony a Hungária körúton sem lesz könnyű dolguk. A Lokinál sem eltiltott, sem sérült nincsen (felépült Szatmári is), így várhatóan a Balog - Bernáth, Kuttor, Vadicska, Sketiani - Böőr, Plókai, Majoros, Szatmári - Bajzát, Kerekes összeállításban veszik majd fel a harcot. Az MTK-nál megkezdte az edzéseket Goran Jezdimirovics, kérdés, vállalja-e a játékot. Az biztos, hogy a múlt héten műtött Győri János maximum a lelátóról szoríthat csapatáért.

A nagy csata pályán belül és kívül egyaránt az Újpest-Ferencváros rangadón várható. A papíron két legnagyobb szurkolótáborral rendelkező magyar klub összecsapásán szinte biztos, hogy nem lesz telt ház, ami a közbiztonságot figyelembe véve nem is nagy baj. Sajnos, megfelelő jogszabályok hiányában minden fogadkozás hiábavaló és bár várhatóan a lila-fehérek mindent elkövetnek a biztonság megóvása érdekében, a macskaköves újpesti utcácskák nem maradnak érintetlenek. A hazaiaknál mindenki felépült, eltiltott nincs. Még az a Kunzo is játékra jelentkezett, aki izomhúzódás miatt néhány napig nem edzhetett. A Ferencvárosnál a legnagyobb örömet az jelenti, hogy Szűcs Lajos eltiltását mérsékelték, így az egykori újpesti kapus védhet korábbi csapata ellen. Nagy kérdés Balog játéka, akivel erősödne a Fradi utóbbi időben sokat bizonytalankodó védelme. Gera térdszalag-húzódás miatt nem lép pályára. Sokan vízválasztónak tartják a mérkőzést edzői szempontból is: a sorozatos vereségek után Csank Jánosnak jól jönne egy "aprócska" siker.

Ez a probléma Reszeli Soós Istvánnál is fennáll, akit a soproni közönség már "kikezdett". Csattanós választ adhat erre egy győzelem, talán éppen a Haladás ellen, amely idegenben már kevésbé olyan veszélyes, mint a Rohonci úton. A hazaiaknál Csiszár játéka kérdéses, a középpályás agyrázkódása után még lábadozik. A vendégeknél egyedül Flavio Pim nem szerepelhet.

Két döntetlen után újabb pontszerzésre készül az utolsó előtti helyen szerénykedő Győr, amely ezúttal Zalaegerszegre látogat. A hazaiaknál Bonchis ideggyulladás, Udvari hasizomsérülés, Győri pedig térdsérülés miatt nem játszhat, de Molnár szereplése is bizonytalan: a középpályás a Vasas ellen szenvedett agyrázkódást. A vendégeknél többen is sérültek: Károlyi, Lakos és Stark várhatóan nem vállalja a játékot, ám Bognár, Dulcea és Vayer esetében még reménykedik Tamási Zsolt vezetőedző. Amennyiben a Győr képes lenne a meglepetésre, akkor győzelme esetén a tabella második helyére ugorhatna a Videoton. Persze, ehhez a fehérváriaknak a Dunaferrt kellene legyűrniük. Bekő és Csató még lábadoznak porcműtétjüket követően és a brazil Leo sincs tökéletesen rendben. A vendég dunaújvárosiaknál mindenkire számíthat Egervári Sándor.

NB I, 14. forduló:
Október 23., kedd
MTK-DVSC (Sport1) 18.00
Október 24., szerda
Sopron-Haladás 14.30
Újpest-FTC (m1) 17.15
ZTE-Győr 18.00
Kispest-Vasas 18.00
Videoton-Dunaferr 18.00

Pincési László

Korábban:

Mindent egy helyen az Eb-ről