Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
Bolla Bendegúz az osztrák élvonalban szereplő Rapid Wien labdarúgócsapatánál folytatja a pályafutását, 2027 nyaráig szóló megállapodást kötött.

A 16-szoros magyar válogatott futballista érkezését a bécsi alakulat a hivatalos ho alpján jelentette be. Bolla ingyen került a klubhoz, miután lejárt a szerződése az angol első osztályú Wolverhampton Wanderersnél, amely nem számított a szolgálataira. 

bolla bendegúz, rapid wien
Bolla Bendegúz aláírt a Rapid Wienhez
Fotó: Twitter/SK Rapid

A 24 éves szélső 2021 nyarán lett az angol gárda játékosa, de hivatalos mérkőzésen sosem lépett pályára, azóta Svájcban légióskodott kölcsönjátékosként, előbb a Grasshoppers, majd a Servette csapatát erősítette, utóbbival Svájci Kupát nyert az előző idényben.

Már az első megbeszélések során világossá vált számomra, hogy ide szeretnék igazolni és ennek a nagy klubnak a játékosa szeretnék lenni. Már várom, hogy megismerkedjek a társaimmal, az edzőkkel és a szurkolókkal. Az a célom, hogy része legyek a klub sikeres jövőjének"

 - nyilatkozott az egyesület honlapján a magyar Európa-bajnoki keretben is szereplő Bolla.

Markus Katzer ügyvezető a magyar labdarúgóval kapcsolatban úgy fogalmazott: a következő szezonban változatosabbá válhat a csapat játéka, mert Bolla támadó szellemű és több poszton bevethető.

A Rapid a negyedik helyen zárta az osztrák Bundesligát.

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről