A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:00AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl

Csak egy magyar cég nyert a londoni olimpián

Vágólapra másolva!
Az akár 3500 milliárd forintnyi beruházással járó londoni olimpián csak egyetlen magyar vállalkozás kapott szerződést. A Polaritás-GM Kft. evezősversenyek pályajelölő rendszerének kiépítését végzi.
Vágólapra másolva!

Csak egyetlen magyar vállalkozás vesz részt a londoni olimpián beszállítóként - írta a Népszabadság. A Polaritás-GM Kft. nyerte az evezős és kajak-kenu versenyek pályajelölő rendszerének építését.

A cég ügyvezető igazgatója, Grand József a lapnak elmondta, üzemeltetnek majd saját fejlesztésű rajtgépeket is az olimpia egyik főszponzorának alvállalkozójaként. A cég a 2004-es athéni és a 2008-as pekingi játékokon is elnyerte már a pályajelölő rendszer kiépítésének jogát.

Az ügyvezető szerint ennek nagy szerepe van az újabb megrendelésben, mivel a szervező ragaszkodni szokott azokhoz, akikkel a korábbi játékokon elégedett volt. A Polaritás a Londoni Olimpiai Szervező Bizottság tenderén nyerte el a megbízást.

Az ügyvezető elmondta, hogy a szerződés szerint egy fix költségkeretből gazdálkodnak, pótszámlák benyújtására nincs lehetőség. A Guardian azonban az olimpiai költségek elszállásáról cikkezett, ezért vélhetően valahogy mégis ki tud futni a szervezési keretből a bizottság. Két éve még 2,4 milliárd fontra (900 milliárd forint) becsülték a szervezés költségeit, a sportminiszter azonban már 9,3 milliárdról (közel 3500 milliárd forint) beszélt.

Grand József szerint a hatalmas mennyiségű beruházással járó szervezésből keveset kiszakító magyar vállalkozások is tehetnek arról, hogy kevés hazai kap lehetőséget. Az ügyvezető azt mondta a Népszabadságnak, hogy az athéni olimpián kerestek egy építési vállalkozást, ő ajánlotta is egy magyar cégnek, de azok "írja le, mit akar" jellegű választ adtak, így végül egy német cég kapta meg a megbízást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!