Gyurta jobban úszott a vártnál, és még maradt benne

 Gyurta Dániel úszik a 2012-es londoni nyári olimpia férfi 200 méteres mellúszás versenyszámának előfutamában
Vágólapra másolva!
A legjobb idővel jutott tovább előfutamából Gyurta Dániel 200 méter mellen. Azt mondja, jól érezte magát a vízben, és nem úszta ki magát.
Vágólapra másolva!

"Kellett ez az úszás, már rég úsztam 200-at, az elmúlt napokban a 100 méterre koncentráltam" - mondta az [origo] tudósítójának Gyurta Dániel, aki a 200 méteres mellúszás előfutamában a legjobb idővel jutott tovább az esti elődöntőbe.

Gyurta 2:08.71-es idővel ért célba, ez jobb, mint amire számított, előzetesen 2:09 körüli idővel kalkulált. "Sikerült úgy úszni, ahogy szerettem volna, és jól tudtam beosztani az erőmet" - jelentette ki.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Gyurtát nem zavarta, hogy az előfutamában könnyedén nyert, így szinte egyedül kellett úsznia. "A beosztás a világranglista alapján készül, tudtam, hogy a harmadik futamban leszek, de az igazán nagy úszók akkor is tudnak teljesíteni, ha nincsenek mellette" - mondta.

Állítása szerint a végén már visszavett, nem nyomta teljes erőből. "Csak az egyéni csúcsomat akarom megjavítani" - válaszolta arra a kérdésre, hogy megcélozta-e a világrekorodot. A legnagyobb riválisának tartott Kitadzsima Koszuke úszására azonban nem volt kíváncsi, mint mondta, inkább levezetni megy. Kitadzsima végül az ötödik legjobb idővel jutott be, két brit és egy honfitársa is megelőzte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!