A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Valter Attila nem küzdhet meg Tokióban a háromszoros világbajnokkal

cycling Horizontal
Team Bora-Hansgrohe rider Slovakia's Peter Sagan sprints to cross the finish line to win the tenth stage of the Giro d'Italia 2021 cycling race, 139 km between l'Aquila and Foligno on May 17, 2021. (Photo by Luca Bettini / AFP)
Vágólapra másolva!
Kedden egyértelművé vált, hogy nem indulhat a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpián a háromszoros világbajnok országúti kerékpáros, Peter Sagan, aki hétfőn térdoperáción esett át Monacóban.
Vágólapra másolva!

A Szlovák Olimpiai Bizottság és a Szlovák Kerékpáros Szövetség közölte: a versenyző nem fog felépülni a játékok rajtjáig.

A kiváló sprinter a jelenleg zajló Tour de France harmadik szakaszán bukott, majd hiába folytatta a viadalt, a jobb térdízületében gyulladás keletkezett, ezért visszalépett, és a rutinműtét mellett döntött.

A 31 éves Sagan bátyja, Juraj társaságában indult volna az olimpia országúti mezőnyversenyében, amelyre jövő szombaton kerül sor. A helyére Lukas Kubis került a szlovák küldöttségbe.

A július 24-i, 235 kilométeres versenyen Magyarországot a tavaszi Giro d'Italián az összetett versenyt három napig vezető Valter Attila képviseli.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!