Találja ki, melyik olimpián nyert legutóbb aranyérmet a magyar férfi vízilabda-válogatott

magyar férfi vízilabda válogatott
A magyar válogatott a vízilabda BENU Kupa férfi felkészülési tornán Spanyolország ellen játszott mérkőzés előtt a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2021. július 4-én. Magyarország - Spanyolország 11-11
Vágólapra másolva!
A magyar vízilabda válogatott három olimpiai ciklust zárt a nem is annyira távoli múltban úgy, hogy nem talált legyőzőre a sportág legfontosabbnak számító versenyében. A Kemény Dénes vezette csapat talán a világ valaha volt legjobbja címért is versenyezhetne, de egy biztos, a magyar szurkolók mindig a legnagyobb örömmel gondolnak vissza a Kemény-legényekre.
Vágólapra másolva!

Kemény Dénes 1997-ben lett a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya és 2012-es leköszönéséig három olimpiai aranyat nyert a csapatával. A legfontosabb sikerei mellett nyert vele egy világbajnokságot, két Európa-bajnokságot, Világkupát és Világligát is a csapat.

Mintha csak tegnap lett volna, amikor Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok lett, ezzel lezárva az aranygeneráció nagy korszakát. Azóta Kemény Dénest váltva a pótolhatatlan Benedek Tibor is vezette már a csapatot, Tokióba pedig Märcz Tamás vezetésével utazik a csapat. A legutóbbi játékokon egyaránt ötödik helyen végzett a magyar válogatott, amely Európa-bajnoki címvédőként utazik Japánba, ahol remélhetőleg minden adott lesz ahhoz, hogy éremért küzdhessenek Varga Dénesék.

A játékot itt találja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!