Egyik magyar sem jutott összetett puskában a döntőbe

Japan Olympics 2020 Shooting Men 2020 Summer Olympics Games of the XXXII Olympiad Tokyo 2020 Olympic Games 2021 Horizontal, Péni István
6605759 25.07.2021 Hungary's Istvan Peni competes during the men's 10m air rifle final competition at the Tokyo 2020 Olympic Games at Asaka Shooting Range in Tokyo, Japan. Ramil Sitdikov / Sputnik (Photo by Ramil Sitdikov / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Péni István a tizedik, Pekler Zalán pedig a 18. helyen végzett a férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számában hétfőn a tokiói olimpia sportlövőversenyeinek zárónapján.
Vágólapra másolva!

A viadal előtt mindkét magyar jó szereplésében lehetett bízni, Péni világranglista-vezetőként kezdte a versenyt, míg Peklernek ez az erősebbik száma, melyben többször bizonyította már, hogy a nemzetközi elithez hasonló eredményekre képes.

A 120 lövés első harmadában térdelő helyzetből lőttek a versenyzők, s ebben Pekler Zalán 393, Péni István pedig 391 körrel kezdett. Eredményeik nem voltak kiemelkedőek, de helyzetük nem volt reménytelen. A fekvőben Péni volt élesebb, csupán három kilencest vétett, így 788 körrel állt az álló előtt, csakúgy, mint a 395 kört elérő Pekler.

Péni Istvén sem úgy szerepelt, ahogy azt remélte Forrás: Sputnik via AFP/Ramil Sitdikov

Mindez azt jelentette, hogy egy erős álló lövészettel volt esélyük az előrelépésre, s a döntő kivívására, az igazán jó sorozatok azonban elmaradtak tőlük. A komáromi Peklernek különösen sok kilences csúszott be, de Péni is szokatlanul sokat hibázott, nyolcast is lőtt, így mindketten lemaradtak a fináléról.

A légpuskában ötödik, a 10 méteres vegyescsapat számban Mészáros Eszterrel hetedik Péni 1173 körrel a tizedik helyen fejezte be a viadalt, három körrel lemaradva a döntőről. A légben csupán 39. helyen zárt Pekler 1169 körrel a 18. helyet szerezte meg.

A magyar sportlövők így Péni légpuskás eredménye révén egy pontszerző hellyel zárták a játékokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!