Visszaforgatták az idő kerekét a franciák

Vágólapra másolva!
A sokak által csak nyugdíjasok gyülekezetének nevezett francia labdarúgó-válogatott szombat este, a brazilok elleni világbajnoki negyeddöntőben visszaforgatta az idő kerekét és legszebb éveire emlékeztető játékkal búcsúztatta el a címvédő és ezúttal is favoritnak tartott dél-amerikai együttest.
Vágólapra másolva!

"Július 9." - válaszolt rendre a szövetségi kapitány, Raymond Domenech azokra a kérdésre, hogy csapata meddig lesz versenyben a németországi tornán. Sokan megmosolyogták - főleg a csoportszakasz során nyújtott gyenge teljesítmény láttán -, de most már tény, hogy az 1998-ban győztes Les Bleus (Kékek) mindössze egy mérkőzésre vannak attól, hogy a jövő vasárnapi, berlini fináléban is pályára léphessenek.

"Az öregek még mindig jók" - mondta a szakember a frankfurti 1-0-s sikert követően. "Természetesen fantasztikus érzés a mai győzelem, de ez is csak egy újabb lépés volt a valódi célunk, a döntő felé."

Zinédine Zidane, aki élete egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a találkozón - sokkal brazilosabban játszott, mint bárki más a pályán -, osztotta a kapitány véleményét. "Mostantól kezdve csak arra koncentrálunk, hogy bejussunk a fináléba, nem akarunk itt megállni. Olyan csodálatos élmények érnek bennünket, hogy nem szeretnénk, ha a történet véget érne" - mondta a 34 éves játékmester, aki a vb után befejezi pályafutását.

A franciák a szerdai, müncheni elődöntőben a portugálokkal találkoznak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről