Játszhatnak a csoportmeccseken az Afrika-kupán eltiltott focisták

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Afrikai Labdarúgó-szövetség kérvényére, és eltörölte a januári Afrika-kupán kiállított játékosok eltiltását. Így két algériai, valamint egy-egy kameruni és elefántcsontparti futballista is pályára léphet a csoportmérkőzések során, írja a Nemzeti Sport Online.
Vágólapra másolva!

A FIFA amnesztiája az algériai válogatott első számú kapusát, Favzi Sausit és egyik kulcsemberét, Nadir Belhadzsot érinti, így mindkét játékos pályára léphet Szlovénia és Anglia ellen.

Az elefántcsontparti Emmanouel Eboué és a kameruni Aurelien Chedjou Afrika-kupán összeszedett eltiltását szintén törölték.

A CAF azért kérte a FIFA-tól az eltiltások eltörlését, mert más zónák csapatai nem játszottak tétmérkőzést 2010-ben.

A döntésnek köszönhetően csak két játékos maradt eltiltva, akik még vb-selejtezőn kaptak piros lapot. Az új-zélandiak első számú kapusa, Glen Moss csapata első két meccsén (Szlovákia és Olaszország ellen) nem léphet pályára, míg az észak-koreai Kim Jong Dzsun a Brazília elleni első csoportmeccsen nem játszhat. A hondurasi szövetségi kapitány, Reinaldo Rueda a Chile elleni mérkőzésen nem ülhet a kispadon, mivel az El Salvador elleni selejtezőn kiállították.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről