Vágólapra másolva!
Porckorongsérve miatt fiatalon abba kellett hagynia a teniszezést Mandula Petrának, ám a csinos sportoló a Vendégszobában elárulta, szeretne a sportág közelében maradni, álma pedig egy teniszklub létrehozása. Nagyon büszke arra, hogy pályafutása során legyőzte Capriatit, Miszkinát és Dokicot, Kurnyikovát nagyképűnek tartja, s úgy véli - bár a feltételek adottak lennének - a magyar teniszszövetség nem tesz meg mindent az utánpótlás segítéséért.

Milyen a tenisz nélküli élet? (jos22)
- Rájöttem, hogy van élet a tenisz után is. Most még csak terveim vannak, amelyek szintén a sportághoz kapcsolódnak - ezek szervezése tölti ki napjaimat.

- Mik a terveid? (Omala)
- Szeretnék a sportág közelében maradni, álmom egy teniszklub létrehozása, már tettem is lépéseket, hogy ez a közeljövőben megvalósuljon. Ehhez az egy dologhoz értek, ebben elismernek, s ezt ki szeretném használni. Szeretném továbbadni azt, amit tudok.

Miért hagytad abba? (Manga)
- Sajnos, nem tudták megfelelően kezelni a porckorongsérvemet, és hosszú távon nem bírta volna a sorozatos terheléseket. A magánéletben is vannak vele problémáim.

A tiédhez hasonló problémával küzdök, de még mindig sportolok. Biztos nincs a porckorongra megoldás? (drosophila)
- Több orvosnál voltam, és elég egybehangzóan állították, hogy a műtét sem segítene az én esetemben, sajnos örököltem ezt a hajlamot. A sorozatos terhelések csak rontanának a helyzeten, és a mai napig erősítenem kell a hátizmomat, hogy legalább a magánéletben ne legyenek ilyen problémáim.

Mi az oka, hogy olyan kevés magyar teniszező ér el jelentős sikereket? (zalailovas18)
- A nőknél két éve értük el a legnagyobb sikereket, amikor is négyen voltunk az első százban. Mostanra már senki nincs ott, de Szávay Áginak megvan az esélye rá, hogy berobbanjon. A férfiaknál ez már nehezebb kérdés, ott sokkal több dolognak klappolnia kell ahhoz, hogy valaki eredményes lehessen, ám úgy gondolom, ha valaki nagyon akarja, akkor Magyarországról is magasra juthat.

Mikor kezdted a teniszt? (bomba15)
- Ötéves koromban, a nagybátyámnál, aki a mai napig is teniszedző. Az első tíz évemet vele edzettem végig, majd átkerültem egy másik klubba.

Mi vonzott ötévesen a teniszben? Hogy keveredtél bele? (Johny boy 27 bp)
- Az elején leginkább az energiáimat próbálták lekötni szüleim, és nagybátyám miatt adott volt, hogy melyik sportot kezdem el. Később a tenisz játékossága és sokszínűsége fogott meg.

Mi volt a legjobb eredményed? (Bloodwolf007)
- Egyéniben a Roland Garroson negyeddöntőig jutottam, amire nagyon büszke vagyok, párosban pedig az Australian Open elődöntőjéig sikerült menetelnem.

Milyen tanácsot adnál azoknak, akik teniszezők szeretnénk lenni? (Bloodwolf007)
- Amilyen hamar csak tudják, kezdjék el megtapasztalni a tenisz adta örömöket. Én nagyon sok pozitívumot éltem meg, mindenkinek nagyon szívesen ajánlom ezt az életformát, bár azt nem tudhatom, milyen lett volna, ha egyetemi padban ülök napi nyolc órát.

Mindent egy helyen az Eb-ről