Vágólapra másolva!
Az original program után a tizedik helyre csúszott vissza, ám továbbra is olimpiai kvótát érő pozícióban áll a Hoffmann Nóra, Makszim Zavozin jégtánckettős a németországi Obertsdorfban zajló Nebelhorn Nagydíjon.

A magyar páros a rövid program után még az ötödik volt, amivel a legjobbnak számított a 16 csapatos mezőny hét, ötkarikás kvalifikációért küzdő párosa közül. A csütörtök esti produkciójuk azonban nem sikerült tökéletesen, így a még szintén kvóta nélkül álló kínai és cseh kettős is megelőzte őket.

A hét, olimpiáért harcoló párból a legjobb öt jut ki a jövő évi vancouveri téli olimpiára, így a jelenleg 74,04 ponttal rendelkező Hoffmannéknak elég ha az osztrák, görög, észt és grúz duóból kettőt a szombati kűr során is maguk mögött tartanak.

Sebestyén Júlia a harmadik, olimpiai kvótát érő helyen áll a rövid program után. A magyar korcsolyázó 53,68 pontot kapott pénteki produkciójára, ezzel a versenyen a harmadik helyen áll, de ő teljesített a legjobban azok között, akik a 2010-es vancouveri ötkarikás játékok kvótáiért küzdenek.

A viadal honlapja alapján a női mezőnyben 32 ország korcsolyázói versengenek Oberstdorfban, közülük a finnek, az amerikaiak és a németek már korábban bebiztosították olimpiai részvételüket. Sebestyénnek a többiek 27 fős mezőnyében az első hat hely valamelyikén kell végeznie ahhoz, hogy kvótát szerezzen.

Pénteken még a férfiak és a párosok kűrjeire kerül sor, előbbiben Tigran Vardanjan harcol a vancouveri indulás jogáért.

Mindent egy helyen az Eb-ről