Vágólapra másolva!
Máris meredeken emelik áraikat egyes londoni szállodák a jövő nyári olimpiai játékok idejére: van olyan hotel, amely több mint ötszörös áron hajlandó csak foglalásokat elfogadni.

A UKinbound, a hazai turizmusban érdekelt brit cégek képviselete a hétfői Financial Times ismertetése szerint "sokkoló" áremelésekről szóló panaszokat kap tagvállalataitól. A szervezet főtitkára, Mario Bodini a gazdasági napilapnak úgy fogalmazott, hogy a londoni szállodák "a kapzsiság lázában égnek".

A legkirívóbb példák között szerepel egy meg nem nevezett négycsillagos londoni hotel, amely általában kétszáz fontért kínál egy szobát, ám a 2012-es londoni olimpia 17 napjára 1100 fontot (350 ezer forintot) követel egy-egy éjszakáért.

A valamivel szemérmesebb szállodák körében sem ritka a többszörös áremelés. Egy ugyancsak négycsillagos londoni szálloda az idei nyári szezonra megállapított 131 fontos éjszakánkénti szobaár helyett a jövő évi versenyek napjaira 297 fontot kér, egy másik 142 fontról 266 fontra, egy háromcsillagos hotel pedig 80 fontról 162 fontra emelte árait.

Az olimpia 6,6 millió belépőjegyét hivatalosan kedden kezdik árusítani, de a brit kormány már előre tart a jegyüzérektől is. A haszonlesők elleni elszánt fellépés jeleként a minap a brit hatóságok bejelentették, hogy a jegyüzérkedésért kiszabható pénzbüntetés ötezer fontos eddigi felső határát húszezer fontra (6,5 millió forintra) emelték.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!