Vágólapra másolva!
Komoly dulakodásba torkollt a Manchester City és a Manchester United szombati elődöntője a FA-kupában. A City 1-0-s győzelmével végződő meccs utáni percekben Rio Ferdinand előbb Mario Balotellinek, majd David Plattnek is nekitámadt. A hírek szerint a MU védője a City csatárának provokációjától akadt ki.

Az esetről beszámoló Daily Mail internetes oldala szerint az utóbbi időben egyre sűrűbb botrányokkal jelentkező Balotelli a találkozó végén előbb odarohant a MU vesztes játékosai közé ünnepelni, majd rákacsintott Ferdinandra.

A találkozóról készült összefoglaló tanúsága szerint Ferdinand üldözőbe vette Balotellit, akinek Roberto Mancini, a City menedzsere, és David Platt másodedző sietett a segítségére. Kisebb dulakodás után Ferdinand alaposan megfenyegette a sokszoros válogatott Plattet, majd dühösen bevonult az öltözőbe.

A Daily Mail által közölt képek alapján az incidensbe más játékosok is belekeveredtek mindkét együttesből. A lap szerint az angol szövetség nem fog szó nélkül elmenni a történtek mellett.

Roberto Mancini érdekesen kommentálta olasz játékosa újabb kihágását. "Nem láttam, hogyan kezdődött, de az emberek hajlamosak mindent Balotellire fogni. Jövő héten akár be is börtönöztethetjük, ha gondolják."

Mindent egy helyen az Eb-ről