Vágólapra másolva!
Szalai Ádám főszerepet játszott a Schalke Bajnokok Ligájába jutásában, a magyar csatár duplázott a PAOK otthonában, csapata pedig 3-2-re győzött, és így 4-3-as összesítéssel került a csoportkörbe.

A magyar válogatott támadó kezdőként kapott lehetőséget, és már a 2. percben helyzetbe került, de a fejese akkor még elkerülte a kaput. Egy perccel később Jones fejesét lábbal védte Jacobo, erőteljesen kezdtek a németek, akiknek támadniuk kellett a hazai 1-1 után.

Amilyen jól kezdődött a meccs, annyira eseménytelen lett a folytatás, majd a félidő végén ismét felpörögtek az események, előb Farfán löketét védte Jacobo, majd a 43. percben vezetést szerzett a Schalke. Ucsida kapott remek indítást, középre tette a labdát, a Szalai pedig estében a bal sarokba lőtt.


A PAOK nagyon felpörgött a szünet után, és gyorsan jött is az egyenlítés, a védők közé beinduló Athanasziadisz lőtt szépen a bal felsőbe.


A 64. percben bajba került a Schalke, Jones rúgott bele csúnyán Szalpingidiszbe, így megkapta a második sárgáját. Ehhez képest két perccel később megszerezte második gólját a gelsenkircheni csapat, Meyer zseniális indítása után Draxler a kapust is kicselezve gurított a hálóba.


Szinte egyből a gól után egyenlíthetett volna a PAOK, de Lucas ziccerben fölé bikázott, a 79. percben azonban ismét nyílt lett a továbbjutás kérdése, mert Kacuranisz a kapunak háttal állva csúsztatott a bal sarokba.


Még egy gól kellett volna a görögöknek a boldogsághoz, de végül a Schalke szerzett újabb gólt, a legfőbb érdem a nagyot szólózó Draxleré volt, a befejezést viszont ismét Szalai vállalta magára, aki ezzel duplázott.


A Bundesligában rosszul rajtoló - három meccsen mindössze egy pont - Schalke így bejutott a csoportkörbe, és várhatja a csütörtöki sorsolást.

Az Arsenal is ott lesz a főtáblán - sorozatban tizenhatodszor - miután az idegenbeli győzelem után otthon is simán nyert a Fenerbahce ellen. A hős a walesi Ramsey volt, aki az első félidőben egy szerencsésen elékerülő labdát lőtt be, majd a másodikban szép mozdulattal duplázta meg góljai számát.


Először mutathatja meg magát a nagyok között az Austria Wien, amely hihetetlenül izgalmas meccsen ejtette ki a Dinamo Zagrebet. Amikor az 5. percben Mader szabadrúgása Simunic fejéről a saját kapujába pattant a labda, akkor úgy tűnt, a lényegi kérdések eldőltek, mivel a bécsiek 2-0-ra győztek az odavágón.

A Dinamo azonban nem adta fel, Brozovic felsősarkos lövésével, majd Junior Fernandes hasonlóan látványos góljával a félidőben már a horvátok vezettek. Sőt, amikor a csereként beállt Beciraj fejese a kapus fölött a hálóba hullott, már a zágrábiak álltak továbbjutásra. Végül mégis a bécsiek örülhettek, a 82. percben Kienast közelről tette be a labdát, ami csoportkört ért.


Szintén komoly izgalmak voltak Varsóban, ahol álomrajtot vett a Steaua, Stanciu és Piovaccari is sokkolta a Legia-védelmét az első tíz percben, és bár a lengyelek a döntetlent kiharcolták, de idegenbeli góllal a románok mentek tovább.

A Basel már az első meccsen aratott 4-2-es sikerével megalapozta, hogy ne nagyon kelljen reszketnie a bolgár Ludogorec elleni hazai visszavágón. A svájci csapat otthon is hozta a papírformát, előbb Fabian Frei fejelt pár lépésről gólt egy szöglet után, majd a 79. percben Philipp Degen szintén egy pontrúgás után volt eredményes.


Bajnokok Ligája-selejtező, 4. forduló (csoportkörbe jutásért), visszavágók, bajnokok ága:

Austria Wien (osztrák) - Dinamo Zagreb (horvát) 2-3 (1-2)
továbbjutott: az Austria Wien 4-3-as összesítéssel.

FC Basel (svájci) - Ludogorec (bolgár) 2-0 (1-0)
továbbjutott:
a Basel kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel.

Legia Warszawa (lengyel) - Steaua Bucuresti (román) 2-2 (1-2)
továbbjutott: a Steaua Bucuresti 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal.

Nem bajnokok ága:
PAOK Szaloniki (görög) - FC Schalke 04 (német) 2-3 (0-1)
továbbjutott: a Schalke 4-3-as összesítéssel.

Arsenal (angol) - Fenerbahce (török) 2-0 (1-0)
továbbjutott: az Arsenal kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel.

szerdán játsszák, bajnokok ága:
Celtic Glasgow (skót) - Sahtar Karagandi (kazah) 20.45 (0-2)
Maribor (szlovén) - Viktoria Plzen (cseh) 20.45 (1-3)

Nem bajnokok ága:
Zenit (orosz) - Pacos Ferreira (portugál) 18.00 (4-1)
Real Sociedad (spanyol) - Olympique Lyon (francia) 20.45 (2-0)
AC Milan (olasz) - PSV Eindhoven (holland) 20.45 (1-1)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!