Világklasszis sportolók is meghaltak a helikopterbalesetben

SWIMMING SUMMER OLYMPIC GAMES PORTRAIT PODIUM GOLD MEDAL HORIZONTAL
(FILE) France's gold medalist Camille Muffat celebrates on the podium after winning the women's 400m freestyle swimming event at the London 2012 Olympic Games on July 29, 2012 in London. Olympic 400m freestyle champion Camille Muffat was among eight French nationals filming a reality TV show who were killed on March 9, 2015 along with two Argentine pilots when their helicopters collided in mid-air in northwestern Argentina, officials said. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Az úszó Camille Muffat, a bokszoló Alexis Vastine és a vitorlázó Florence Arthaud is az Argentínában történt helikopterbaleset áldozatai között van.
Muffat Londonban olimpiai bajnok lett Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Egy francia televíziós túlélőshow forgatása közben ütközött össze két helikopter, a balesetben tíz ember meghalt, köztük a franciák olimpiai bajnok úszónője, a londoni olimpián egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet nyert 25 éves Camille Muffat.

Az áldozatok között van a 28 éves bokszoló, Alexis Vastine, aki a pekingi olimpián szerzett bronzérmet, továbbá a világ egyik legjobb vitorlázónőjének tartott, 57 éves Florence Arthaud is.

Wiltord és Bernard megúszta

A showban részt vett számos további sportoló, de ők nem utaztak egyik helikopteren sem, így megúszta a balesetet a focista Sylvain Wiltord, az úszó Alain Bernard, a műkorcsolyázó Philippe Candeloro, a snowboardos Anne-Flore Marxer és a kerékpározó Jeannie Longo is.

A baleset további részleteiért kattintson ide!

Mindent egy helyen az Eb-ről