Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül5 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 875. napjáról.

 

07:11
július 17, 2024
Vágólapra másolva!

Csehekkel közös lőszergyár épül

Az ukrán állami vállalat, az Ukroboronservice és a cseh Sellier & Bellot fegyvergyártó lőszergyár felépítését tervezi Ukrajnában - közölte Ukrajna miniszterelnöke, Denisz Smihal. A megállapodást Smihal prágai látogatásakor írták alá.

05:41
július 17, 2024
Vágólapra másolva!

Lezártak 14 határ menti orosz falut

Oroszország kénytelen volt lezárni 14 határ menti falut Belgorod régiójában a határon túli harkovi régiót ért orosz támadások elleni ukrán támadások miatt. „Július 23-tól 14 olyan lakótelepre korlátozzuk a hozzáférést, ahol a működési helyzet rendkívül nehéz” – mondta Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó. Az orosz hadsereg májusban szárazföldi offenzívát indított az északkeleti Harkov régió ellen, amelynek célja puffer vagy „egészségügyi zóna” létrehozása volt a belgorodi régió védelmére, de ehelyett Ukrajnából folyamatos lövöldözés és dróntámadások érték a katonákat.

04:42
július 17, 2024
Vágólapra másolva!

Összeszámolták az ukrán katonákat

Konkrét adatok említése nélkül azt mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a napi videójában, hogy összesítették a dandárok létszámát. Szerinte megvan a szükséges dinamika, és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a frissen megalakult egységek nagyobb rotációs lehetőséget és támogatást tudjanak adni az élvonalban lévőknek.

04:39
július 17, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. július 16-án az ukrán-magyar határszakaszon 6226 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5443 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 46 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:32
július 17, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt kedden

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről