Carlos Sainz feladta a Dakart

Carlos Sainz, rali
Spain's driver Carlos Sainz gestures inside his Volkswagen during the technical verification of the Dakar 2011 Rally in Buenos Aires on December 31, 2010. The Dakar 2011 Rally will take place in Argentina and Chile between January 1 to 16. AFP PHOTO/ALEJANDRO PAGNI / AFP PHOTO / ALEJANDRO PAGNI
Vágólapra másolva!
Nem folytatja a versenyt a Dél-Amerikában zajló Dakar-ralin a 2010-ben győztes Carlos Sainz.

A spanyol pilótát most is az elsőségre esélyesek között tartották számon, de az argentínai San Salvador de Jujuy és a bolíviai Tupiza közötti csütörtöki szakaszon nagyot bukott Peugeot-jával. A mért táv vége felé, öt kilométerre a céltól autója lecsúszott az útról és többször átfordulva méterekkel lejjebb landolt. Sainz ezt követően - több mint két óra elteltével - folytatni tudta útját és teljesítette a szakaszt, de kocsiját péntekre nem tudták rajtra kész állapotba hozni.

Az 54 éves, kétszeres ralivilágbajnok csalódottan vette tudomásul, hogy fel kell adnia a versenyt, mivel szerinte jó ritmusban tudott eddig haladni. Ezt támasztja alá, hogy három szakasz után a második helyen állt összetettben.

Egy nappal korábban a katari Nasszer al-Attijah, a verseny 2011-es és 2015-ös győztese volt kénytelen - ugyancsak műszaki okok miatt - kiszállni a versenyből.

Mindent egy helyen az Eb-ről