A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
12:00VízilabdaMagyarország-Szerbia

Olimpiai bajnok a doppingolás legalizálása mellett

Nils Schumann, atlétika
Nils Schumann of Germany exults as he crosses the finish line to take the Olympic gold in the men's 800m final 27 September, 2000 in the Sydney Olympic Games. Schuman placed first with 01:45.08. AFP PHOTO/Olivier MORIN / AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Vágólapra másolva!
Sydney olimpiai bajnok atlétája, Nils Schumann bírálta a doppingellenes rendszert, mert állítása szerint csak óriási költségeket emészt fel, és nem tudja teljesíteni a feladatát.

A 800 méteres síkfutás olimpiai, világ- és Európa-bajnoka szerint a doppingellenes küzdelem elbukott. „Az egész rendszert a kukába kellene dobni. Csak viszi a pénzt, de eredményt nem produkál" – idézte Schumannt a Spiegel.

Szerinte tiszta feltételeket csak a teljesítményfokozó szerek legalizálása teremtene. „A sport identitásválsággal küzd, ezt a problémát lehetetlen orvosolni. Az élet minden területén elfogadjuk és használjuk ezeket a szereket, de a sportolóktól azt várjuk, hogy erkölcsileg más szabályokat kövessenek? Sajnos ez csak illúzió" – mondta.

Nils Schumann Forrás: AFP/Olivier Morin

A futó elismerte, ha lett volna lehetősége a doppingolásra, akkor nem tudja, hogy erkölcsileg tiszta maradhatott-e volna, és tudott-e volna nemet mondani.

Érdekesség, hogy a sportoló ellen 2006-ban doppingvétség miatt vizsgálatot indított a Német Atlétikai Szövetség, mert a kiskorúak tiltott szerekkel való ellátásáért elítélt edző, Thomas Springstein a büntetőperében megemlítette a nevét. A vizsgálatokat azonban hónapokkal később lezárták, és Schumannt sohasem tiltották el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!