A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
Bár Hámori Luca a párizsi olimpián ötödik helyen végzett női ökölvívók 66 kilogrammos súlycsoportban, mégis a bronzéremért járó pénzjutalommal díjazza a Magyar Ökölvívó Szakszövetség. Ez azonban nem mindenkinek nyerte el a tetszését, ugyanis a Párizsban szintén ötödik Kovács Richárd a közösségi médiában adott hangot a felháborodásának.

Mint ismert, Hámori Luca az olimpiai negyeddöntőben kikapott a vitatott nemi hovatartozású algériai Imane Heliftől, akit tavaly a Nemzetközi Bokszszövetség eltiltott a világbajnokságtól. Az olimpián első magyar női bokszolóként induló Hámori így az ötödik helyen végzett, ennek ellenére a Magyar Ökölvívó-szakszövetség (MÖSZ) vasárnap bejelentette, hogy a sportoló pontszerzéséért járó pénzjutalmát kiegészíti a bronzérmeseket megillető összegre. 

Ennek értelmében Hámori nem 15 730 000 forintot, hanem 31 350 000 forintot kap, mintha továbbjutott volna Helif ellen.

Hámori Luca óriásit küzdött Iman Helif ellen 
Fotó:  Csudai Sándor - Origo 

Felháborodott a magyar bokszoló Hámori Luca olimpiai pénzjutalma miatt

A MÖSZ döntését azonban nem nézte jó szemmel Kovács Richárd, aki Párizsban a férfi 63,5 kilogrammos súlycsoportban lett ötödik. A nyíregyházi ökölvívó csalódottságának adott hangot a Facebook-oldalán.

"Idén az egész életemet feltettem az olimpiára, arra hogy a nemzetemet képviseljem, és a Magyar Ökölvívó-szakszövetséget, mivel éveken keresztül vittem a hátamon az eredményekkel az itthoni bokszot! 

Otthagytam az állásom! Hónapokig nem láttam a gyermekem! Hazahoztam márciusban egy Eb-bronz érmet az olimpia előtt! Most pedig megkaptam, hogy én CSAK egy meccset nyertem az olimpián, így engem ez nem érint ez a kezdeményezés!

 (Legyőztem egy olimpiai bronzérmest, hiszen ez itt nálunk mindennapos az ökölvívásban!) Nem érdekel a pénz, sosem érdekelt! De az igazságtalanság igen! Köszönöm Magyarország hogy ti mellettem álltatok és álltok! A pályafutásom folytatásáról tájékoztatni fogok Mindenkit!" – írta Kovács Richárd. 

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!