Vágólapra másolva!
Szerda este már Monacóban, az Európa-liga csopörtkörének második fordulójában sorra kerülő mérkőzés helyszínén tartott sajtótájékoztató a Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov, valamint Muhamed Besic, a csapat középpályása.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Monacóból.

A török bajnok Trabzonspor elleni katartikus győzelem, a Fradi közel 75 percet emberhátrányan játszva, és kilenc mezőnyjátékossal is két gólt lőve verte ellenfelét a Groupama Arénában, talán még nehezebb mérkőzés vár a 33-szoros magyar bajnokra csütörtökön 18.45-től a II. Lajos Stadionban.

A Monaco már alaposan feltérképezte Csercseszov, aki ezt mondta a francia csapatról:

"Természetesen tudjuk, hogy milyen focit játszanak, láttuk jó néhány meccsüket, köztük a PSG elleni döntetlent és a belgrádi győzelmet is. Nyilvánvaló, hogy egy jó, nagyon stabil csapattal állunk szemben, és nehéz meccs vár ránk. Bármilyen összetételben is játszanak, mindig nagyon jó minőséget képviselnek, és az idegenbeli siker után, nyilván hazai pályán is győzni szeretnének" - mondta a Fradi szakvezetője.

A Fradi várható felállásáról, például, hogy elképzelhető-e, hogy öt védővel áll fel a csapat, Csercseszov elmondta, hogy "szinte minden elképzelhető".

Sztanyiszlav Csercseszov esőben és napsütésben is ugyanúgy a legjobbat várja a csapatától Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Van még addig 24 óránk, és a szabályok szerencsére nem szabják meg, hány védővel álljunk fel. A holnapi meccs is 90 percig fog tartani,

A csapat norvég támadója, Kristoffer Zachariassen nyilatkozta azt, hogy a Trabzonspor legyőzésével szintet lépett a csapat a pályán és azon kívül is, mint közösség. Kíváncsiak voltunk rá, hogy a szakvezető is így gondolja-e ezt.

"Egyetértek, de nem teljes mértékben. Talán egy fél lépést tettünk előre. Holnap viszont tehetünk még egy fél lépést, és akkor már mondhatjuk, hogy valóban előre léptünk" - válaszolta Csercseszov az Origo kérdésére.

A Monaco erejéről Csercseszov azt mondta, hogy "nem játszunk minden héten olyan kaliberű csapatokkal, mint a Monacóval, de ez igaz a Trabzonra és a szerb bajnokra, de ugyanígy igaz volt a BL-selejtezős riválisunkra is."

A szakvezető szerint az időjárás - Monacóban hónapok óta most először esett az eső - nem fogja befolyásolni sem a Fradi játékát, sem a mérkőzés lefolyását.

- mondta Besic.

"Megvolt a tervünk arra a mérkőzésre, amit átírt, hogy a 15 percben megfogyatkoztunk. De nagyon fontos volt, hogy kompaktak tudtunk maradni. Úgy gondolom, hogy ezen a színten minden egyes meccsen maximálisan bele kell állnunk, és nagyon jó érzés, hogy sikerült megmutatnunk az igazi karakterünket a Trabzon ellen" - válaszolta a bosnyák középpályás az Origo kérdésére.

Besicet Csercseszovról is megkérdezték, a középpályás az orosz szakemberről elmondta, tisztában voltak vele, hogy egy nagyon tapasztalt edzőt kapnak maguk mellé, akinek világos a filozófiája, és, aki alatt nagyon jó csapat alakult ki.

A mérkőzésről az Origo a helyszínről tudósít, valamint élő szöveges közvetítést is ad.

Mindent egy helyen az Eb-ről