Vágólapra másolva!
Pénteken este a podgoricai Városi Stadionban megtartotta utolsó sajtótájékoztatóját a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtező előtt Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, és Gazdag Dániel, a mieink középpályása válaszolt az újságírók kérdéseire.

Kiküldött munkatársunk helyszíni tudósítása Podgoricából.

Némileg rendhagyóan, de korántsem példa nélkül alakul a magyar labdarúgó-válogatott Eb-selejtezős programja. A mieink pénteken délelőtt még Telkiben edzettek, és kora este csak Marco Rossi szövetségi kapitány, és Gazdag Dániel, a mieink középpályása nézett be a podgoricai Városi Stadionba, ahol a szombati meccset rendezik, de csak azért, hogy válaszoljon az újságírók kérdéseire a zsúfolásig megtelt apró sajtóteremben.

Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta, míg két éve fej-fej mellett állt a két csapat az UEFA rangsorában, addig ma már szemmel látható a magyar csapat fejlődése.

Gazdag Dániel és Marco Rossi a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Forrás: Origo

"De muszáj továbbra is szerénynek lennünk, és a legmesszebbmenőkig tiszteljük a montenegrói válogatottat, amelyiknek olyan sztárjai vannak mint Szavics és Jovetics.

- mondta a kapitány.

A magyar csapat felállásáról elmondta, majd a pályán kiderül, hogy igazi, vagy "hamis" 9-essel, azaz középcsatárral fog játszani a csapat. "De nem csak a kezdő 11 számít, hiszen a 90 perc alatt rengeteget változhat a játék, a mérkőzés menete, amihez nekünk alkalmazkodnunk kell".

Az ellenfél részéről a kapitány elsősorban a középpálya erősségét és a rutinos játékosok által hozzáaadott értéket emelte ki.

- mondta határozottan a kapitány.

Gazdag Dániel, az MLS-ben szereplő Philadelphia Union középpályása elmondta, már teljesen sikerült átállnia, négy nap itthonlét után százszázalékosnak érzi magát.

Gazdag Dániel és Marco Rossi a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Forrás: Origo

"A két csapatot összehasonlítva, úgy látom, hogy nagyon hasonló stílusban játszanak, de szerintem, mi jobbak vagyunk és meg fogjuk nyerni a mérkőzést" - mondta magabiztosan a magyar középpályás, hozátéve egyáltalán nem tart attól, hogy a hazai csapat szándékosan provokálná a mieinket, arra ugyanakkor fel van készülve, hogy lesz egy-egy keményebb belépő, illetve "oda mondogatás" - monda a játékos, aki 2019-ben éppen egy podgoricai vesztes meccsen (1-2) mutatkozott be a magyar válogatottban.

- mondta az Origo esélyeket firtató kérdésére a középpályás.

A magyar válogatott első Eb-selejtezős mérkőzését hazai pályán 3-0-ra megnyerte Bulgária elleni, míg Montenegró kezdésként ugyancsak Bulgáriát győzte le idegenben 1-0-ra, utána viszont hazai pályán 2-0-ra kikaptak a G csoport favoritjának tartott Szerbiától.

A szombaton 18 órakor kezdődő Montenegró-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőről az Origo élő szöveges közvetítés és helyszíni tudósítás formájában számol be.

Mindent egy helyen az Eb-ről