Európának lett egy vezetője: Orbán Viktor – Origo Podcast G. Fodor Gáborral

Vágólapra másolva!
"Magyarország átvette az EU soros elnökségét és akkor hirtelen, nekem legalábbis úgy tűnik, hogy Európának lett egy vezetője. Legalábbis a magyar miniszterelnök úgy viselkedik, mintha most Európát vezetné" – mondta G. Fodor Gábor politikai elemző az elmúlt hét politikai eseményeiről az Origo Podcast legújabb adásában.
Vágólapra másolva!

Az elemző szerint „egy hét alatt kiderült, hogy lehet ezt egészen másként is csinálni”.

Hogyha valaki békét akar, akkor azért tenni kell, és tenni lehet. És hát elkezdődött egy világszenzáció szerintem ebből a szempontból, hogy a magyar miniszterelnök feljogosítva érzi magát, hogy mint Európa vezetője közrejárjon a béke érdekében

– emelte ki.

G. Fodor szerint működik a békemisszió, „találkoznak vele, meghallgatják és ez azért bizakodásra ad okot”.

Úgy tűnik, hogy a világ is úgy tekint a magyar miniszterelnökre, mint aki képes arra, hogy itt most valami elmozdulást érjen el. Minthogyha egy felkent emberrel találkoznának és beszélnének.

„Azt tudom, hogy ha sikerül, tehát ha lesz fegyverszünet és béke, akkor úgy fog bevonulni a magyar miniszterelnök már nemcsak a magyar történelemkönyvekbe, hanem az európai politikatörténetről szóló könyvekbe is, mint aki megcsinálta. Az ember, aki megcsinálta” – emelte ki.

Az elemző hozzátette továbbá azt is, hogy meglátása szerint a Fidesz és a Patriótákhoz csatlakozó többi erő révén „most formálódik egy európai Fidesz".

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről