A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNLosonczi Dávid
13:10BirkózásAleksandr Komarov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Joe Biden közel 100 terroristát engedett be az Egyesült Államokba

Border Crossings Fall From Record Highs But Remains Potent Issue In Presidential Election
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
A képviselőház bevándorlási integritással, biztonsággal és végrehajtással foglalkozó albizottságának időközi jelentése megerősítette, hogy a belbiztonsági minisztérium 2021-2023 között mintegy 100, a szövetségi kormány terrorista megfigyelési listáján szereplő migránst fogott el és engedett be az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

A jelentés megjegyzi, hogy "a Biden-Harris-kormányzat alatt a terrorista megfigyelési listán szereplő több mint 250 illegális bevándorló közül, akikkel a határőrség a 2021-2023 között a délnyugati határon találkozott, a DHS legalább 99-et engedett be az amerikai közösségbe".

Kiemeli továbbá, hogy "a határőrség a délnyugati határon 36 különböző országból származó, a terrorista megfigyelési listán szereplő külföldivel találkozott, köztük olyan aktív terrorista jelenléttel rendelkező helyekről, mint Afganisztán, Irak, Libanon, Kirgizisztán, Mauritánia, Pakisztán, Szomália, Szíria, Tádzsikisztán, Törökország, Üzbegisztán és Jemen".

A 2024-es év során a határőrség eddig országszerte több tízezer illegális bevándorlóval találkozott olyan országokból, amelyek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek, köztük 2134 afgán, 33 347 kínai, 541 iráni, 520 szíriai és 3104 üzbég állampolgárral" 

– figyelmeztet a jelentés.

A jelentés egy esetet is részletez: a 48 éves afgán állampolgárságú Mohammad Kharwinét, a Hezb-e-Islami terrorista csoport tagját áprilisban tartóztatták le a szövetségi ügynökök, miután a határőrség kétszer is beengedte az országba.

Júniusban nyolc feltételezett tádzsikisztáni terroristát tartóztattak le New Yorkban, Philadelphiában és Los Angelesben. A gyanú szerint az ISIS-szel is kapcsolatban álltak és illegálisan, a déli határon keresztül érkeztek.

Joe Biden elnök és Kamala Harris alelnök asszony nyitott határokkal kapcsolatos politikája lehetővé tette, hogy illegális bevándorlók milliói lépjenek be az Egyesült Államokba, köztük olyan terrorista szervezetek, akik ártani akarnak az amerikaiaknak

– írja a képviselőház jelentése.

"Három és fél év alatt a Biden-Harris-kormányzat több mint 5,4 millió illegális bevándorlót engedett be az Egyesült Államokba" – folytatódik a jelentés, hozzátéve: "A több mint 7,3 millió illegális bevándorló közül 375 szerepel az amerikai kormány terrorista megfigyelési listáján".

Az amerikai különleges erők két hónappal ezelőtt nyílt levélben figyelmeztettek, hogy Amerikát a terrortámadás veszélye fenyegeti a Biden/Harris-kormányzat intézkedései miatt.

Donald Trump azzal vádolta meg a Biden/Harris-kormányt, hogy "anyagi támogatást nyújt a terrorizmusnak" azzal, hogy nem hajlandó a határbiztonság érvényesítésére.

Biden alatt 3000 százalékkal nőtt azoknak a terrorista megfigyelési listán szereplő embereknek a száma, akik a déli határon keresztül lépnek be az országunkba - 3000 százalékkal"

– figyelmeztetett Trump júniusban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!