A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nálunk is megvásárolható lesz a közel 5 méteres, hátsókerékhajtású Mazda EZ-6

Fotó: Mazda
Vágólapra másolva!
A Changan-Mazda által gyártott EZ-6-osokat világszerte, így Európában is forgalmazzák. Az ősszel érkeznek az első példányok kontinensünkre.
Vágólapra másolva!
Fotó: Mazda

Amikor a Mazda áprilisban, a Pekingi Autószalonon bemutatta a helyi partner Changan segítségével, annak Deepal SL03-as modellje alapján megvalósított EZ-6-os villanyautót, még csak a kínai piacról szólt a fáma. Most viszont elismerték, hogy a több mint 4,9 méter hosszú, hátsókerékhajtású autó lesz a Mazda első globális villanyautója – az MX-30-as csak Európában villanyautó, Japánban 2,0 literes lágyhibrid szívómotorral is árulják.

Fotó: Mazda

Az ősszel induló európai forgalmazáson kívül más tényt még nem közöltek, így azt se tudjuk, hogy milyen műszaki tartalommal érkezik hozzánk a Mazda EZ-6. Annak van akkumulátoros-elektromos változata és hatótávnövelős-elektromos változata is. Azt azonban elárulták, hogy az európai Mazda-fejlesztőközpontban dolgozó mérnököket vitték Kínába, hogy ott segítség a fejlesztést, különös tekintettel a felfüggesztés-hangolásra. A műszerfal meghatározó eleme a 14,6 colos képátlójú központi érintőképernyő, fizikai kapcsolókat csak a kormánykerék küllőin találunk. A 4921 mm hosszú karosszéria egyébként 5 ajtós kialakítást kapott, ami nagyban megkönnyíti a csomagtér pakolását; kombi karosszériáról egyelőre nincs szó a Mazda EZ-6 kapcsán.
 

Fotó: Mazda

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!